Skjervøys superdebut

De slo Røa 5-2. Cecilie Korneliussen dunket inn alle målene. Midnattssola står opp igjen og skinner resten av året.

BANE 19, jenter 15/16 år. Regn på Ekebergsletta. Røa fra Oslo mot Skjervøy beliggende cirka fire timer med Hurtigruta nord for Tromsø. Foreldrestøtteapparatet anført av Jan Tore har en puls som kan høres helt hjem til Brusen. Røa-jentene har spilt en uavgjort tidligere på dagen.

Dette er Skjervøy-jentenes første kamp noensinne i Norway Cup. De er nervøse og de er langt hjemmefra. De fleste lag i Norway Cup er forresten langt hjemmefra, bosatt i skoler rundt omkring i byen. Våre jenter bor på Bøler skole.

RØA virker tøffe og gode. Skjervøys spiss, nr. 10 Kristina Sandberg, slår opp en gammel hofteskade og må etterhvert fraktes i ambulanse til røntgen.

KAPTEIN Eline Johansen tar ansvar. Hun har steget, et tungt skudd og ruver et hode høyere enn de andre. Hun silkesmetter ballen ut på venstrevingen.

Der ute, helt ved linja, ligger den blonde panteren Cecilie Korneliussen (7,9 på 60-meter og tidligere i vinter nordnorskmester i langrenn).

Bakrommet tar for alvor fram fotballklisjéordboka, side 12 og 13. Cecilie fosser forbi Røa-forsvaret og setter ballen i det nærmeste hjørnet. Så elegant.

PÅL NILSEN heter Skjervøys trener. Han er forhindret fra å være med til Norway Cup, men Jan Tore bruker mobile tellerskritt for å juble hjem ... «Vi leder.»

Han har ikke før avsluttet samtalen før en ny pasning går ut mot Cecilie. Hun drar seg forbi en og to og ballen? Inn i det nærmeste hjørnet.

CECILIE I LUFTA: To ganger 25 minutter og fem mål av Cecilie Korneliussen medfører en luftetur fra de andre Skjervøy-jentene, Dagbladet og Bakrommets Norway Cup-lag 2005. Alle foto: Lars M. Holand
CECILIE I LUFTA: To ganger 25 minutter og fem mål av Cecilie Korneliussen medfører en luftetur fra de andre Skjervøy-jentene, Dagbladet og Bakrommets Norway Cup-lag 2005. Alle foto: Lars M. Holand Vis mer

Minuttet etterpå gjentar det samme seg. Cecilie har laget tre mål før det har gått et kvarter. Det duskregnet. Både fra oven og på noen mamma - og pappakinn.

RØA er i et lite sjokk, men samler seg. Rødtrøyene scorer to raske. Det står 3- 2 ved pause.

-  Spill sikkert bak, slå ut på kantene, sier vikartrener Hans Kristian Mikalsen. Kaja, Marit, Munni, Tina og Mariell lytter.

DAGBLADETS valg av Skjervøy-jentene ble tidligere i år foretatt av lokale kretsinteresser. Et prima Norway Cup-lag for Akersgatas snobbete Bakrom. Jentene har gjort det meget bra i den hjemlige serien og de har spilt sammen siden lillepikedagene.

De går på samme ungdomsskole unntatt keeper Hildegunn Røde. Hun er hentet inn fra Nordreisa og en gjestespiller er innlånt fra ÅL IL, Tonje R. Liahagen.

-  Vi hadde ikke nok spillere og hun er søskenbarnet til ei på laget, forklarer Jan Tore. Det bor 3000 mennesker i Skjervøy kommune, den viktigste fiskerihavna mellom Tromsø og Hammerfest. I går ble det fest også på Skjervøy.

CECILIE KORNELIUSSEN (16) blir bane 19s måldronning (fotballklisjéordboka side 23). Røa klarer ikke å stoppe henne. Dette er lynraske Cecilies kamp.

Hun får ballen, snur seg og slår ballen på venstresiden av backen og raser forbi på høyre. Innenfor 16-meteren. Røas gode keeper kommer ut, men Cecilie setter inn sitt fjerde mål.

Fem minutter seinere. Cecilie blir spilt fri. Innafor 16, keeper ut, ballen i det nærmeste. 5- 2 til Skjervøy.

Vi plagierer salige Lillelien: Saken er hvalbiff, seikarbonader, skrei og kanskje en kongekrabbe? (Fiskeriminister Ludvigsen, skjerp deg.)

-  I år har jeg scoret tretten eller fjorten mål i serien, men før denne kampen var jeg veldig nervøs. Om jeg har laget fem mål i én kamp tidligere? Ja, gjorde det i fjor, men at det skulle skje i Norway Cup? Nei, hadde jeg ikke drømt om i det hele tatt. Trodde ikke jeg kom til å score ett eneste ett, sier Cecilie til Bakrommet etter at den danske dommeren har blåst av. Jentene har takket hverandre for kampen og kastet Cecilie, eller «Fem om dagen» som hun nå kan kalles, i lufta flere ganger.

Jan Tore ringer trener-Pål, en annen ringer lensmannskontoret (på spøk) og det er to timer til neste kamp. Mot Overhalla fra Nord-Trøndelag.

-  Nå er det viktig at vi spiser, slapper av og kommer oss fortest mulig ned, sir Hans Kristian.

Jentene lytter, men må skrike ut jubelen og ta noen dansetrinn. Røas trener kommer bort og takker for kampen og sier de vant fortjent. Norway Cup-ånd av beste merke.

NSB har aldri fått rotet seg til å binde Norge sammen med en jernbane. Surrehuene skal vite at det bor et hurtigtog på Skjervøy i drakt nummer 11, Korneliussen.

JAN TORE på telefon cirka klokka 18.00 i går: -  Vi vant jammen meg 3- 2 i den andre kampen, men det var så vidt. Jeg tror jammen vi har gått videre.

BAKROMMET har fått 18 nye venner. I dag venter Gneist på Valle Hovin, gjett om vi skal dit. Tusen takk. Skattøysundet trekker på smilebåndet.

SAMBA: Målkalas og samba for Skjervøy-jentene, som er årets Dagblad-lag i Norway Cup.