Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

-Skjønner alle som spiller banker

Toppkusk har ståltro på sin hest i V65.

ALLE TROR PÅ SEIER. Geir Vegard Gundersen og trener Roar Arnesen, som også eier har stor tro på seier for J.R. Silver. Foto: HESTEGUIDEN.COM.
ALLE TROR PÅ SEIER. Geir Vegard Gundersen og trener Roar Arnesen, som også eier har stor tro på seier for J.R. Silver. Foto: HESTEGUIDEN.COM. Vis mer

|||• Klikk her og grip sjansen til å vinne store gevinster på hest!

-J.R. Silver er rask i starten. Jeg har stor tro på tet fra start til mål. Og jeg skjønner godt de som bruker oss som banker, sier kusk Geir Vegard Gundersen (34) til Dagbladet.

De skal ut i V65-2 på Bjerke onsdag kveld og er Dagbladets banker.

-J.R. Silver vinner et slikt løp som dette alle dager i uka, sier eier og trener Roar Arnesen (43).
-Det er kanskje å stikke haka vel mye ut. Men han har faktisk ikke vært ute av hvilepuls i de løpene han har vunnet. Det er mye mer å gå på, sier Arnesen.

Kuskeglipp

Sist ble J.R. Silver kjørt av den svenske superkusken Jonny Takter. Men selv superfolk kan begå glipper. Som Takter, da han skulle trekke draskylappene, men som samtidig styrte hesten ned i innerspor da han holdt tømmene i den ene handa. Der ble J.R. Silver sittende fast for lenge.

-Takter trodde han hadde vunnet uten det uhellet.
J.R. Silver avsluttet 1.13,5 de siste 500 metrene, og det gjorde han helt uanfektet, forteller Arnesen. Som mener at ingen er i stand til å følge hans hest i startfasen.
-Ingen i de fire sporene utvendig er i stand til å ta en lengde på ham, sier han.

Spiserørforstoppelse

Men det ble litt mer dramatikk enn Arnesen kunne ønsket seg etter det siste løpet.

-Datteren min på sju år ville være snill mot hesten og ga ham litt høy fra gulvet i transporten, da vi hadde lastet ham og skulle kjøre hjem. Men uheldigvis resulterte det i en spiserørforstoppelse. Derfor har J.R. Silver ikke blitt hurtigkjørt og har også fått det litt pent i trening. Jeg ville ikke risikere en halsinfeksjon, forteller Arnesen til Dagbladet.

-Men han ser like fin ut, og jeg tror ikke det har noen stor betydning når det gjelder formen, sier Roar Arnesen.

Toppsesong

Geir Vegard Gundersen har snart lagt bak seg en skikkelig bra sesong og nærmer seg åtte millioner kroner innkjørt.
-Det mest gledelige med årets sesong er at jeg har greid å vinne noen viktige storløp, sier Gundersen. Han er ettertraktet som kusk.

En onsdag på Bjerke er en travel kveld for Gundersen. Her er hans vurdering av øvrige oppsitt:

1. løp: 1 Showmethecigar er en tråkk type, men han kan være trippelaktuell.

2. løp (V65-1): 10 Troll Spika kan en god del. Men hun er altfor usikker og ustabil foreløpig. Hun møter også hingster, men jeg vet jo ikke hvordan hun vil oppføre seg.

6. løp (V65-5): 10 Løkki Ess har vært veldig bra. Men sist var han dårlig. Men det er ikke lett å konkurrere samtidig som man forsøker å gjøre fra seg underveis. Uansett har han tjent mye penger i en fei. Han fikk 200.000 kroner på sitt raskt voksende grunnlag i det nest siste løpet. Men uansett har han vunnet så lett, at jeg må si han er en outsider i dag.

7. løp: 7 Playful er i toppform. Han går gode løp hver gang og må strekes på bongen i dag. Jeg kjører fra start og finner en bra posisjon, men jeg tror vel egentlig ikke vi når teten. Andre eller tredje utvendig har jeg tro på.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media