Aleksander Melgalvis prøvde å plante et LSK-flagg på Intility arena

- Skjønner at det er provoserende

Aleksander Melgalvis provoserte Vålerenga-fansen. Det hele endte i et slagsmål på Intility arena. Etter kampen la han seg flat.

ELITESERIEN: Lillestrøm-spiller Aleksander Melgalvis gikk etter kamp ut på midtbanen og prøvde å plante et LSK-flagg i gresset. Det falt i dårlig smak for Vålerenga-fansen, som stormet banen og var tydelig opprørte over brumunddølens stunt. Video: Eurosport Vis mer
  • Vålerenga - Lillestrøm 0-3

INTILITY ARENA (Dagbladet): Lillestrøm ydmyket Vålerenga på Intility Arena lørdag kveld. Og for to fangrupper med en rivalisering vi sjelden ser maken til i Norge, går følelsene i sving.

Lillestrøm-spiller Aleksander Melgalvis gikk etter kamp ut på midtbanen og prøvde å plante et LSK-flagg i gresset. Det falt i dårlig smak for Vålerenga-fansen, som stormet banen og var tydelig opprørte over brumunddølens stunt.

Vaktene fikk raskt kontroll på personene.

- Feirer med fansen, så blir det litt sprell. Jeg tar med flagget og planter det i midtsirkelen. Det blir oppfatta veldig provoserende for Vålerenga-supporterne, og det skjønner jeg. Man vil ikke at det skal bli sånne scener etter en sånn kamp, sier Aleksander Melgalvis til Dagbladet i intervjusonen på Intility arena.

- Hva tenkte du når du så at situasjonen eskalerte?

- Nei, det er jo selvfølgelig beklagelig at det blir sånn. Det var ikke ment på den måten, men jeg kan skjønne at det blir tolka som provokasjon.

- Hvordan hadde du reagert om dette hadde blitt gjort av en Vålerenga-spiller på Åråsen?

- Jeg hadde sikkert reagert på samme måte. Det er jo provoserende, sier Melgalvis.

Lagkamerat og tomålsscorer Thomas Lehne Olsen var ikke veldig imponert over lagkameratens stunt.

- Personlig synes jeg ikke noe om det. Dette får nesten Aleksander svare på. Dette var ikke noe bra, synes jeg da. Jeg kan tenke meg hvis det var omvendt, sier Lehne Olsen til Dagbladet.

- IKKE BRA: Det brøt ut slåsskamp på Intility Arena da Aleksander Melgalvis plantet et LSK-flagg midt på banen. LSK-spiller Thomas Lehne Olsen kritiserte stuntet etter kampen. Video/reporter: Fredrik Filtvedt. Klipp: Emilie Rydning Vis mer

- Provoserende

Klanens talsmann Erling Rostvåg mener Melgalvis utmerket godt visste at gesten av provoserende.

- Jeg er sikker på at hvis han hadde snakket med politi og sikkerhet og alle involverte, så ville han fått beskjed om å ikke gjøre det der. Isolert sett så kan man jo ikke forsvare handlingene til en person (fansen som slåss, red. anm.). Likevel kan en viss gruppe mennesker reagere på en viss måte, det gjelder ikke bare fotball, men også andre ting, sier Klanen-talsmannen til Dagbladet.

Kanari-fansens leder, Tony Johansen, mener derimot det var på sin plass at Melgalvis plantet flagget på midtbanen.

- Det er ganske fortjent etter at Vålerenga meldte at vi hadde kapitulert allerede før kampen. Det er et godt svar på at vi ikke kapitulerer. Det var en deilig seier, sier han til Dagbladet.

Slåssingen kunne han vært foruten.

- Det er ikke bra at det skjer. Men jeg kan forstå frustrasjonen til VIF-supporterne som løper ut på banen. Hadde noen gjort det samme på Åråsen, kan jeg garantere at noen hadde løpt ut på banen. Vi skulle gjerne vært foruten den seansen, sier Johansen.

IKKE IMPONERT: Jonatan Tollås Nation er ikke imponert over Aleksander Melgalvis flagg-stunt på Intility Arena. Reporter: Fredrik N. Filtvedt. Vis mer

- Ikke det smarteste han har gjort

Lillestrøm-trener Jörgen Lennartsson ville ikke si alt for mye om hendelsen etter kampen, men han sier at han fikk det med seg.

- Jeg opplevde at det kom mange folk løpende fra ulike kanter og at det ble kaos. Det var en unødvendig provokasjon. Jeg kan skjønner at det koker litt. Det er følelser involvert, og alle liker vel at det er sterke følelser når Vålerenga og Lillestrøm møtes.

- Men han vet selv at dette ikke var det smarteste han har gjort i livet, sier treneren til Dagbladet.

- Kommer du til å snakke med ham om det?

- Det vet jeg ikke, men jeg er sikker på at noen i klubben kommer til å gjøre det.

- Dårlig dømmekraft

Daglig leder i Vålerenga Fotball, Erik Espeseth, mener Melgalvis utviste dårlig dømmekraft med nevnte stunt.

- Vi føler at det er dårlig dømmekraft av en spiller som gjør det han gjør, etter en kamp i et oppgjør som bærer preg av å være et, og er, et lokalderby. Det har han selv beklaget, og det synes vi er på sin plass, sier Espeseth til Dagbladet.

Espeseth sier at klubben kommer til å sette seg ned mandag til sin vanlige evaluering etter runden, og foretar en vurdering da om hendelsen vil få konsekvenser.

- Vi har en rutine i forkant der vi snakker med våre spillere og gjør dem oppmerksom på at man i slike kamper spesielt ikke gjør ting som oppleves som provoserende. Vi pleier alltid å gjøre det. Det har hatt en preventiv og god virkning for vår del. Det er for så vidt likt foran hver kamp. Vi er ekstra observante når det er tilnærmet utsolgt og et derby som dette. Utover det så føler jeg vi har gode rutiner, sier Espeseth.