Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Skjønner at Hamrén er litt skuffet

Men Roar Strand er glad for å beholde treneren.

ST. ETIENNE, FRANKRIKE 20081105 FOTBALL
Rosenborgs Roar Strand og trener Erik Hamrén under lagets trening på Stadion Geoffroy Guichard i St. Etienne i Frankrike onsdag kveld.  Foto:  Gorm Kallestad  / SCANPIX .
ST. ETIENNE, FRANKRIKE 20081105 FOTBALL Rosenborgs Roar Strand og trener Erik Hamrén under lagets trening på Stadion Geoffroy Guichard i St. Etienne i Frankrike onsdag kveld. Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX . Vis mer

|||
(Dagbladet): Nyheten om at Rosenborg og det svenske fotballforbundet ikke kom til enighet om et jobbskifte for Erik Hamrén, mottas med begeistring i Rosenborg.

Ifølge svenske Expressen, strandet avtalen på at svenskene ikke ville betale omkring fire millioner svenske kroner - cirka 3,5 millioner norske - for å kjøpe fri Hamrén fra kontrakten hans som går ut 2010-sesongen.


Hovedpersonen selv har ikke ønsket å uttale seg i dag, verken til Rosenborgs egen hjemmeside eller til andre medier. Først i morgen vil han si noe om saken, er budskapet fra RBKs pressekontakter.

RBK-veteran Roar Strand har heller ikke snakket med treneren etter at forhandlingene mellom RBK og SvFF ble avsluttet uten enighet klokka 12 i dag. Men han har registrert at Hamrén har sagt klart at svenskejobben har fristet ham.

- Jeg skjønner at han er litt skuffet hvis han hadde lyst på den jobben. Samtidig er han sikkert lettet over at det er avklart. Og han har det bra i Rosenborg også, sier Strand til Dagbladet.

- Bra for RBK
Og det er ingen tvil om at spillerne er glade for å beholde treneren.

- Dette er bra for Rosenborg, sier Roar Strand til Dagbladet.

Han får støtte av en annen veteran, RBKs trenerlegende Nils Arne Eggen.

- Selvfølgelig er dette bra for Rosenborg. Det har alle i klubben sagt, og det sier også jeg fra sidelinja, sier Eggen til Dagbladet.

Også toppfotballsjef Nils Johan Semb slutter seg til jubelen.

- Dette er veldig bra for norsk fotball, og spesielt for Rosenborg. RBK har utviklet seg positivt under Hamrén, og nå får de kontinuitet som gjør at vi kan håpe de tar enda et steg i forhold til Champions League-kvalifisering eller eventuelt Europa League neste år, sier Semb til Dagbladet.

Klar filosofi
Roar Strand har utelukkende lovord å komme med om Hamrén som sjef.

- Han er rett og slett en bra fotballtrener. Han har en klar filosofi og står fast på sitt.

- Og som leder?

- Han er rettferdig og trenger ikke være streng for å få respekt, skryter Strand.

Nils Johan Semb mener svensken har tilført Rosenborg en veldig tydelig organisering av laget.

- Spesielt defensivt. De slipper inn færrest mål av alle. Men de scorer også flest, og det er jo en god kombinasjon. Men det tar lengre tid å utvikle det offensive spillet, mener Semb.

Toppidrettskultur
Han oppfatter også Hamrén som en god leder.

- Jeg tror han har skapt en god toppidrettskultur i spillergruppa, sier Semb.

BRA FOR NORSK FOTBALL: Toppfotballsjef Nils Johan Semb er glad for at Erik Hamrén blir i Norge ett år til. Foto: Arnt E. Folvik, Dagbladet
BRA FOR NORSK FOTBALL: Toppfotballsjef Nils Johan Semb er glad for at Erik Hamrén blir i Norge ett år til. Foto: Arnt E. Folvik, Dagbladet Vis mer

Dessuten slipper kanskje Semb å konkurrere med Rosenborg om ny trener. For eksempel har Stabæks Jan Jönsson både vært lansert som mulig Hamrén-erstatter i RBK og vært i samtaler med Semb om det norske landslaget.

- Det er en annen situasjon oppe i dette, sier Semb.

Som ellers ikke vil si så mye om hvordan trenerjakten går.

- Jeg er veldig bra i gang, og er fornøyd med prosessen. Men jeg vil ikke snakke meg inn i et hjørne ved å si noen dato for når det er klart, sier han.

SELVSAGT BRA: - Selvsagt er dette bra for Rosenborg, sier Nils Arne Eggen. Foto: Kyrre Lien, Scanpix
SELVSAGT BRA: - Selvsagt er dette bra for Rosenborg, sier Nils Arne Eggen. Foto: Kyrre Lien, Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media