-  Skjønner at ingen forstår

Lene Tønnesen (28) var VM-klar, men valgte selv å forlate troppen i går. Den avgjørelsen skjønte ikke engang Tønnesens egen samboer.

-  Det er vanskelig å forklare, innleder Lene Tønnesen vel hjemme i Randers i Danmark da Dagbladet ringer fredag kveld.

-  Jeg synes alt kom så brått på, og trodde aldri jeg skulle komme med i troppen. Jeg klarte ikke å trives eller slå meg til ro. Og siden jeg var helt ny kjente jeg jo ingen, forklarer Tønnesen.

-  Var det noen problemer i ditt forhold til spillergruppa?-  Nei, det har overhodet ingenting med spillerne å gjøre. Jeg klarte bare ikke å slappe av. Hadde jeg vært VM-klar for en måned siden kunne det vært annerledes. Jeg har aldri vært en person som har vært avhengig av trygghet, men det har jeg tydeligvis blitt, sier Tønnesen til Dagbladet.

Tønnesen fikk sine to første landskamper i Danmark tidligere denne uka, og fikk beskjed om at hun var tatt ut til VM i Russland torsdag kveld. Men i går morges informerte hun landslagssjef Marit Breivik om at hun likevel ikke ville bli med. Av landslagsjentene var det bare romvenninne Isabel Blanco som fikk beskjed før Tønnesen forsvant.

-  Skjønner du at dette høres rart ut?-  Ja ja, jeg skjønner selv hvor rart det høres ut. Ingen forstår meg, og det har jeg full forståelse for. Selv samboeren min forstår meg ikke. Han ønsket at jeg skulle være med, selv om han støtter avgjørelsen min, sier Tønnesen - som i går kveld forsikret at hun ikke angret på avgjørelsen.