Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Skjønner at mange er provosert

Arne Scheie ser fram til å kommentere Anette Sagen i kveld.

I GÅR KVELD: Bjørn Einar Romøren tar det første hoppet i nye Holmenkollen. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
I GÅR KVELD: Bjørn Einar Romøren tar det første hoppet i nye Holmenkollen. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Bjørn Einar Romøren ble første hopper ut den nye Holmenkollbakken under testing i går kveld, til tross for at den høytidelige åpningen der Anette Sagen skal bli første offisielle hopper er først i kveld.

Sagens hopp sendes direkte i NRK Dagsrevyen, med Arne Scheie som eneste naturlige valg som kommentator. Scheie håper ikke medieoppstyret rundt Romørens tjuvstart tar noe av glansen av begivenheten.

- Jeg skjønner at det er mange som provoseres, det har jo vært hele landets ønske at Anette Sagen skulle være den første. Jeg har fått masse henvendelser fra folk som er opprørte, og mener dette er nok et eksempel på dette med «gutta først» og så videre, sier NRK-legenden til Dagbladet.

- Da jeg ble oppringt i går kveld skjønte jeg at mange forventet seg at jeg skulle bli overrasket over at det ble hoppet i Kollen allerede, men det ble jeg selvsagt ikke. Jeg har tatt det for gitt hele tiden at det ville bli hoppet testhopp på forhånd, man må sette farten, velge avsats, slike ting. Jeg så for meg at i går kveld ikke engang var første gang, men det har vel med ferdigstillelsen å gjøre. Det som vekker reaksjoner er jo at det var Bjørn Einar Romøren som ble den første av de testhopperne, sier Scheie.

Clas Brede Bråthen sa til Dagbladet tidligere i dag at det var uforståelig at Romøren, som verdenscuphopper og aktuell for VM-laget til skiflygning i Planica, deltok som testhopper uten at landslagsledelsen var informert eller spurt.

- Det er vel nettopp det Clas Brede er overrasket over, Romøren skal jo kvalifisere seg for landslaget. Vi håper jo at mannen med verdens lengste stående skihopp skal gi oss flere lange svev der, sier Arne Scheie.

For Scheie er det ingen tvil om at det er Anette Sagen som får det første hoppet i nye Holmenkollen.

- Det sier jeg til alle. Vi forholder oss til at det første offisielle hoppet i Holmenkollen kommer i kveld, og det er Anette Sagen som skal gjennomføre det, sier han til Dagbladet.

FÅTT MANGE HENVENDELSER: NRKs Arne Scheie har merket folks reaksjoner i dag.
Foto Knut Falch / SCANPIX
FÅTT MANGE HENVENDELSER: NRKs Arne Scheie har merket folks reaksjoner i dag. Foto Knut Falch / SCANPIX Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!