- Skjønner at noen er lei seg

Men selv jubler Åslaug Haga over Tromsøs seier.

(Dagbladet.no): I januar gikk kommunal- og regionalminister Åslaug Haga offentlig ut med sin støtte til Tromsø som Norges OL-by, og hun er nå glad for at idrettsstyret nå er kommet til samme konklusjon.

- Vi gleder oss på Tromsøs vegne. Samtidig var det jevnt, noe som tyder på at det var mange gode kandidater, sier Haga til Dagbladet.no.

- Øker Norges sjanser

Hun mener det viktigste argumentet for Tromsø var at det var den kandidaten som har størst mulighet til å vinne fram med sin søknad.

- Jeg tror at sjansene for at Norge nå skal få et OL øker betydelig. Det kan bli et arrangement som er annerledes, de vil eventuelt bli de første lekene som blir avholdt nord for polarsirkelen, og det vil bli kompakte leker - noe IOC også har ettlyst, sier hun.

I tillegg mener Tromsø var den beste kandidaten ut fra distriktspolitiske hensyn:

- Vi mener at et OL i Tromsø kan bidra til å løfte Nord-Norge som landsdel.

Haga understreker imidlertid at denne prosessen slett ikke er over.

- Regjeringen skal bestemme seg for om man vil gi statsgaranti. Deretter følger det at denne bykampen vi nå har sett eventuelt vil bli en landskamp, sier Haga til Dagbladet.no.

Fikk kjeft

Haga sier hun skjønner at de som jobbet for Oslo og Trondheim nå er lei seg.

- Alle leverte inn gode søknader, og mange har jobbet hardt for sine kandidater. Men jeg håper og tror at man vil samle seg nå om Tromsø, og å jobbe for Norges søkerby, sier hun.

Haga fikk kjeft, blant annet fra Oslo-ordfører Per Ditlev-Simonsen, da hun gikk ut med sin støtte til Tromsø.

- Dette oppfatter jeg som et utidig inngrep i en prosess som var ment å være fair. Jeg vil rette spørsmålet til regjeringen om kommunalministeren taler på dens vegne - på nasjonens vegne, sa ordføreren til Dagsrevyen.