- Skjønner at noen er lei seg

Men selv jubler Åslaug Haga over Tromsøs seier.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): I januar gikk kommunal- og regionalminister Åslaug Haga offentlig ut med sin støtte til Tromsø som Norges OL-by, og hun er nå glad for at idrettsstyret nå er kommet til samme konklusjon.

- Vi gleder oss på Tromsøs vegne. Samtidig var det jevnt, noe som tyder på at det var mange gode kandidater, sier Haga til Dagbladet.no.

- Øker Norges sjanser

Hun mener det viktigste argumentet for Tromsø var at det var den kandidaten som har størst mulighet til å vinne fram med sin søknad.

- Jeg tror at sjansene for at Norge nå skal få et OL øker betydelig. Det kan bli et arrangement som er annerledes, de vil eventuelt bli de første lekene som blir avholdt nord for polarsirkelen, og det vil bli kompakte leker - noe IOC også har ettlyst, sier hun.

I tillegg mener Tromsø var den beste kandidaten ut fra distriktspolitiske hensyn:

- Vi mener at et OL i Tromsø kan bidra til å løfte Nord-Norge som landsdel.

Haga understreker imidlertid at denne prosessen slett ikke er over.

- Regjeringen skal bestemme seg for om man vil gi statsgaranti. Deretter følger det at denne bykampen vi nå har sett eventuelt vil bli en landskamp, sier Haga til Dagbladet.no.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer