Bislett Games 2018

Skjønner du hva du har satt i gang, Karsten? - Dette er helt vilt!

En ny gullalder for norsk friidrett.

UTSLITT: Karsten Warholm tok seg helt ut da han med den sterke tida 48.22 tapte en ny duell på 400 meter hekk mot Abderraham Samba. Men det viktigste er at verdensmesteren har dratt i gang den største framgangen norsk friidrett har opplevd. FOTO: Hans Arne Vedlog/Dagbladet.
UTSLITT: Karsten Warholm tok seg helt ut da han med den sterke tida 48.22 tapte en ny duell på 400 meter hekk mot Abderraham Samba. Men det viktigste er at verdensmesteren har dratt i gang den største framgangen norsk friidrett har opplevd. FOTO: Hans Arne Vedlog/Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BISLETT (Dagbladet): Ok; denne gangen ble visst åpningen for voldsom. Karsten Warholm stivnet totalt de siste tjue meterne, og fikk bank av Abderrahman Samba for andre gang på ei uke.

Det er forsiktig sagt lov når konkurrenten i det samme løpet overtok banerekorden på 400 meter hekk fra legenden Edwin Moses. Den strake, elegante amerikaneren som revolusjonerte nivået på øvelsen, og vant 122 løp på rad i en periode på nesten ti år.

For Karsten Warholm tåler noen tap på vei mot nye internasjonale titler. Det er han som selger ut Bislett og løfter sporten sin her hjemme til et helt nytt nivå.

DEN siste gullalderen i norsk friidrett var midt på 1990-tallet. Siden den gang har Norge hatt et par store internasjonale mestere, men ingen ting er større enn det som skjer denne sommeren:'

  • For nå drar Karsten Warholm med seg en ung generasjon norske topputøvere som er bedre og bredere enn noen sporten har opplevd.

Det var derfor det var trivelig på Bislett selv uten maksimal norsk klaff. Spørsmålet er jo ikke lenger hva det ender med i EM om en måned. Nå er det flere verdensstjerner det dreier seg om, og så en sterk norsk tropp til OL i Tokyo 2020.