Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Skjønner fedre sier nei til Semb

Tobarnspappa Ole Gunnar Solskjær (30) synes det er tungt å være så mye borte fra familien. Han og andre fedre på landslaget har full forståelse for dem som sier nei til Semb.

Klubbfotballen krever sitt. Med landslaget på toppen, blir det rett og slett for mye for travle familiefedre. RBK-spillerne Ørjan Berg og Erik Hoftun er blant dem som har sagt nei til Semb og ja til familien.

- Jeg respekterer deres valg. Jeg gleder meg alltid til landslagssamling, men det er alltid tungt å si ha det til dem hjemme. Etter at jeg ble pappa på ny, merker jeg at det blir tyngre og tyngre, sier Solskjær til Dagbladet.

Selv om det går tregt på målfronten i Sunderland, er Tore André Flo god til å lage barn. Han og kona Randi fikk sine tre barn på to år og ni måneder. Han har - kanskje mer enn noen - fått smake på den tøffe kombinasjonen klubb- og landslagsfotball og familie.

Ville slutte

- Barna kom jo veldig raskt da. Og jeg merket at det var en periode for et par år siden at jeg var veldig sliten. Det var mye reising både med klubblaget og landslaget - opp til to uker i strekk - og jeg følte jeg sa ha det til familien hele tida. Jeg hadde ofte dårlig samvittighet den tida og vurderte sterkt om jeg skulle si nei til landslaget, sier Flo til Dagbladet.

- Sånn sett har jeg full forståelse for det valget Berg og Hoftun tok, legger han til.

Pappa igjen

- Hva var det som gjorde at du valgte å fortsette på landslaget?

- Jeg husker jeg hadde en del samtaler med Nils Johan Semb, for å unngå å gjøre et forhastet valg. Jeg tenkte nøye gjennom situasjonen, og valgte altså å fortsette. Det er jeg glad for i dag, smiler Flo.

Kona og barna Johan, Dorothea og Isak har denne gangen blitt med til Oslo mens Tore André er på samling.

- Det er jeg glad for. Jeg prøver å «snike» meg ut av hotellet om kveldene for å si god natt til dem, sier Flo.

England-proffen Claus Lundekvam har kone og en liten datter, og i september kommer barn nummer to. Han savner familien noe voldsomt når han er ute og reiser, men er også ærlig nok til å innrømme at det kan være deilig å komme litt bort fra familielivet.

- Og de hjemme synes kanskje det er greit at jeg er borte også, ler han.

Frode Olsen, pappa til Jesper (6) og Victor (5 md.), priser seg lykkelig over en forståelsesfull kone.

- Deilig

- Det tror jeg alle på landslaget har. Jeg og kona snakker jevnlig om dette, og til nå har det gått veldig fint. Men jeg fant ut at jeg hadde 21 reisedøgn i mars, og da begynner det å bli mye. Men jeg har aldri vurdert å slutte på landslaget på grunn av familien, sier Viking-keeperen.

Håvard Flo er, som sin fetter Tore André, stolt trebarnsfar. Han har hatt en fire år lang ufrivillig pause fra Semb. Men spissen har ikke savnet miljøet heller.

- Det har faktisk vært deilig å følge landslaget fra sidelinja. Jeg har tilbrakt mye tid sammen med familien, og sluppet å ha dårlig samvittighet, sier Flo.

- Forstår du dem som sier nei til landslaget for å være mer med familien?

- Ja. Men jeg tror ikke jeg hadde gjort det samme selv.

TRAVLE FEDRE: Det er ikke alltid like enkelt å kombinere familielivet med fotballen, men disse landslagsgutta greier det. Fra v. Ole Gunnar Solskjær (tobarnspappa), Frode Olsen (tobarnspappa), Claus Lundekvam (ettbarnspappa), Håvard Flo (trebarnspappa) og Tore André Flo (trebarnspappa).
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media