SKAL REISE KJERRINGA: Eldar Rønning (t.h.) er skuffet over sin egen innsats så langt i Tour de Ski. Det har heller ikke klaffet for Sjur Røthe (t.v.). Foto: Thomas Rasmus Skaug
SKAL REISE KJERRINGA: Eldar Rønning (t.h.) er skuffet over sin egen innsats så langt i Tour de Ski. Det har heller ikke klaffet for Sjur Røthe (t.v.). Foto: Thomas Rasmus SkaugVis mer

- Skjønner godt at Bjørndalen bor her

I dag skal Eldar Rønning redde årets Tour de Ski i Ole Einar Bjørndalens treningsløyper.

TOUR DE SKI: Følg dagens etappe direkte fra kl. 1245.

TOBLACH (Dagbladet): Eldar Rønning var raskest av samtlige da han gikk seg opp fra 57.- til 5. plass på jaktstarten i Oberhof - den andre av hittil fire etapper i Tour de Ski.

Likevel feller han følgende dom over sin egen innsats så langt:

- Skuffende. Jeg ligger minst halvannet minutt bak skjema, sier Rønning til Dagbladet.

Målet var nemlig skyhøyt:

- Jeg hadde håpet å være med i kampen om en plass på pallen sammenlagt. Det er umulig nå, konstaterer han.

I øyeblikket ligger han på 14.-plass, over to minutter bak Petter Northug.

- To fine etapper Det betyr at Rønning i de fem siste Tour-etappene trolig må gjøre en jobb for nettopp Northug. Men fortsatt har han også ambisjoner om å redde touren på egne vegne.

- Det er fortsatt to veldig fine etapper for meg. Jeg har et klart mål om å vinne minst en av dem. Aller helst begge, fastslår han.

Den ene finner sted allerede i dag. 5 km klassisk intervallstart er en distanse som normalt passer Rønning midt i blinken.

Forventningene ble ikke mindre etter en treningstur i konkurranseløypa i går.

- Jeg har aldri vært her før, og er veldig positivt overrasket. Løypa er veldig fin og passer meg bra. Jeg skjønner veldig godt at Bjørndalen bor her, sier Rønning.

Lett i kroppen Riktig nok bor ikke skiskytterkongen Ole Einar Bjørndalen i Toblach. Hans hjemmeadresse er Obertillach i Østerrike. Men han tilbringer likevel mye tid i skiparadiset Toblach i Südtirol, som er kona Nathalies hjemsted. Familien Santers hotell ligger rett ved løypa som huser Tour de Ski-sirkuset i tre dager denne uka.

Neste seiersmulighet for Rønning kommer lørdag. Da er de 20 km klassisk fellesstart - en etappe Rønning tidligere har vunnet.

- Jeg ser veldig fram mot disse løpene. Kroppen var lett og fin i dag, mye bedre enn i Oberstdorf, sier Rønning etter treningsturen i Toblach.