SKAL REISE KJERRINGA: Eldar Rønning (t.h.) er skuffet over sin egen innsats så langt i Tour de Ski. Det har heller ikke klaffet for Sjur Røthe (t.v.). Foto: Thomas Rasmus Skaug
SKAL REISE KJERRINGA: Eldar Rønning (t.h.) er skuffet over sin egen innsats så langt i Tour de Ski. Det har heller ikke klaffet for Sjur Røthe (t.v.). Foto: Thomas Rasmus SkaugVis mer

- Skjønner godt at Bjørndalen bor her

I dag skal Eldar Rønning redde årets Tour de Ski i Ole Einar Bjørndalens treningsløyper.

TOUR DE SKI: Følg dagens etappe direkte fra kl. 1245.

TOBLACH (Dagbladet): Eldar Rønning var raskest av samtlige da han gikk seg opp fra 57.- til 5. plass på jaktstarten i Oberhof - den andre av hittil fire etapper i Tour de Ski.

Likevel feller han følgende dom over sin egen innsats så langt:

- Skuffende. Jeg ligger minst halvannet minutt bak skjema, sier Rønning til Dagbladet.

Målet var nemlig skyhøyt:

- Jeg hadde håpet å være med i kampen om en plass på pallen sammenlagt. Det er umulig nå, konstaterer han.

I øyeblikket ligger han på 14.-plass, over to minutter bak Petter Northug.

- To fine etapper Det betyr at Rønning i de fem siste Tour-etappene trolig må gjøre en jobb for nettopp Northug. Men fortsatt har han også ambisjoner om å redde touren på egne vegne.

- Det er fortsatt to veldig fine etapper for meg. Jeg har et klart mål om å vinne minst en av dem. Aller helst begge, fastslår han.

Den ene finner sted allerede i dag. 5 km klassisk intervallstart er en distanse som normalt passer Rønning midt i blinken.

Forventningene ble ikke mindre etter en treningstur i konkurranseløypa i går.

- Jeg har aldri vært her før, og er veldig positivt overrasket. Løypa er veldig fin og passer meg bra. Jeg skjønner veldig godt at Bjørndalen bor her, sier Rønning.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Lett i kroppen Riktig nok bor ikke skiskytterkongen Ole Einar Bjørndalen i Toblach. Hans hjemmeadresse er Obertillach i Østerrike. Men han tilbringer likevel mye tid i skiparadiset Toblach i Südtirol, som er kona Nathalies hjemsted. Familien Santers hotell ligger rett ved løypa som huser Tour de Ski-sirkuset i tre dager denne uka.

Neste seiersmulighet for Rønning kommer lørdag. Da er de 20 km klassisk fellesstart - en etappe Rønning tidligere har vunnet.

- Jeg ser veldig fram mot disse løpene. Kroppen var lett og fin i dag, mye bedre enn i Oberstdorf, sier Rønning etter treningsturen i Toblach.