Skjønner hvorfor han ikke får spille

Her er forklaringen til Gary Neville.

(Dagbladet.no) I går var det én måned siden Gary Neville gjorde comeback på fotballbanen, etter å ha vært ute med skader i et år.

Det var et etterlengtet gjensyn, for både Neville selv og for Manchester United-fansen.

Forsvarsspilleren har 545 kamper for klubben han har spilt for i 15 år.

- Vanskelig for manageren

Neville fikk ni minutter i Champions League-kvartfinalen mot Roma, men siden har han ikke vært på banen. Likevel er han ikke frustrert. Han er bare glad for å være en del av gjengen igjen.

- Jeg har det veldig bra. Jeg har trent og reist med resten av laget de siste sju-åtte kampene og det er veldig godt å være tilbake sammen med gutta igjen, sier han til klubbens hjemmeside.

Nå håper han på flere sjanser, men det virker ikke som han har helt tro på at han skal få sjansen i den siste seriekampen mot Wigan eller i Champions League-finalen mot Chelsea.

- Jeg har full forståelse for at det er vanskelig for manageren å finne en plass til meg når forsvaret har spilt så bra. Det har jeg ingen problemer med, sier Neville.

FØLER SEG KAMPKLAR: Samtidig skjønner Gary Neville at manager Sir Alex Ferguson velger det trygge og de spillerne som har spilt hele sesongen. Foto: AP
FØLER SEG KAMPKLAR: Samtidig skjønner Gary Neville at manager Sir Alex Ferguson velger det trygge og de spillerne som har spilt hele sesongen. Foto: AP Vis mer

United har spilt åtte kamper etter Neville-innhoppet mot Roma. I denne perioden har de sluppet inn sju mål, men totalt sett har forsvaret vært pottetett. I serien har rødtrøyene bare sluppet inn 22 mål på 37 kamper.

Er klar

Det er også et annet aspekt ved comebacket som gjør at Neville tror Sir Alex Ferguson velger det trygge. Samtidig som Neville ble klar for spill spilte United noen av de viktigste kampene deres denne sesongen.

De hektet av Arsenal i gullkampen og spilte seg til klubbens første Champions League-finale siden 1999.

- Disse kampene er så viktige at de ikke kan brukes til å få folk i kampform igjen. Men jeg føler meg i form, og jeg har vært klar i seks til åtte uker nå, sier Neville.

Og selv om Neville var ute av spill i over et år, vet Ferguson hva han får fra Neville. Se ikke bort fra at rutinen hans kan bli viktig, for eksempel i dramatiske sluttminutter i Moskva.

Han håper selvfølgelig på litt mer spill denne sesongen, men det viktigste for ham er at United skal stikke av med to titler.

- Dette har vært en frustrerende sesong for meg personlig. Men den vil løftes kraftig hvis vi vinner serien og Champions League. Spillere blir skadd. Det viktigste nå er at denne klubben vinner trofeer.

Skjønner hvorfor han ikke får spille
ÉN KAMP DENNE SESONGEN: Gary Neville kom inn mot Roma, fikk kapteinsbindet og spilte i ni minutter.
UTE LENGE: Her blir Gary Neville hjulpet av banen etter å ha blitt skadd mot Bolton i mars i fjor.