- Skjønner ikke at Demidov ikke vil spille i Spania

Tarik har en forkjærlighet for spansk fotball.

(Dagbladet): Tarik Elyounoussi ble av TV2s seere kåret til banens beste under gårsdagens kamp mot England på Ullevaal.

Landslagssamlingen er et kjærkomment avbrekk for Elyounoussi, som til daglig spiller for et Fredrikstad i motgang. Den Marokko-fødte angrepsspilleren koste seg på nasjonalarenaen i går kveld.

IMPONERTE MOT ENGLAND: Tarik Elyounoussi var en av Norges beste mot England og Leighton Baines. Foto: REUTERS/Darren Staples
IMPONERTE MOT ENGLAND: Tarik Elyounoussi var en av Norges beste mot England og Leighton Baines. Foto: REUTERS/Darren Staples Vis mer

- Det var skikkelig morsomt å spille. Jeg tar med meg erfaring, jeg er ingen unggutt lenger og skjønner at det handler om å gå utpå der å kose seg, sier Elyounoussi.

Den tidligere Nederland-proffen la ikke skjul på at beundringen for England ikke er like stor som entusiasmen for de spanske stjernene fra blant annet Real Madrid og Barcelona

- Jeg har bodd i Marokko og det er jo nærmest en nabo av Spania, så jeg har nok absolutt mer sansen for de spillerne og den ligaen, sier Elyounoussi før han legger til:

- Jeg skjønner ikke at Vadim ikke vil spille i La Liga, men dette får han bestemme selv, sier Elyounoussi, som brått skjønner at han er på vei ut på glattisen.

Fokus på Norge
I forkant av landskampen mot England ble anledningen hausset opp til å være sjeldent godt utstillingsvindu for blant andre Erik Huseklepp, Morten Gamst Pedersen og Tarik Elyounoussi for å nevne noen. Det er flere av de norske landslagsspillerne som går en usikker framtid i møte.

- Dere får meg ikke til å si at La Liga er målet, men jeg vil ut igjen en gang ja. Nå er målet å prestere godt nok til å være med på laget i kvaliken til høsten. Egil (Olsen) sa før kampen at de som vil være med i kvaliken fikk gå ut og vise det i dag. Det føler jeg at jeg gjorde, sier Elyounoussi.

- Jeg spilte bare et kvarter, så det er ikke så mye å si om innsatsen i dag. Jeg har en kontrakt med Portsmouth som jeg forholder meg til. Det er der jeg spiller, sier en lite snakkesalig Huseklepp til Dagbladet.

Møter disse hver uke
- Jeg spiller mot disse gutta hver uke og har gjort det i mange år, så anledningen til å vise meg fram var vel ikke så mye større enn den er hver uke, men det var artig da, sier Gamst til Dagbladet.

Også under kampen på Ullevaal i går dukket det opp protester mot Blackburn-manager Steve Kean. Den kontroversielle manageren som ledet Gamst og Blackburn til nedrykk fra Premier League har ingen stor stjerne hos Rovers-fansen.

- Gudene vet hvor den kom fra, jeg så den ikke selv, men det er vel noen fra Blackburn som har forvillet seg hit og. Når det gjelder budskapet kan jeg ikke forholde meg til det. Det er han som er manager og jeg har kontrakt med Blackburn, sier Gamst til Dagbladet.