- Skjønner ikke at vi ikke vinner

Riise med kanonscoring, men Norge klarte bare 2-2.

Norge - Hellas 2-2 ULLEVAAL (Dagbladet.no): Mens grekerne jublet heftig, marsjerte John Arne Riise rett i garderoben da dommeren blåste av fire minutter på overtid.

- Jeg skjønner ikke at vi ikke vinner, sier John Arne Riise til Dagbladet.no

Det sier det meste om hvem som hadde mest grunn til å være fornøyd med 2-2 på Ullevaal.

- Gutta viste god moral og trykte på det vi kunne. Dødballene kunne gitt oss flere i dag, men dessverre har vi ikke marginene med oss denne gangen. Vi hadde masse moral, men føler oss litt lei oss i kveld. sier Åge Hareide til TV2 etter kampen.

Han vil fortsatt ikke si noe om hvorvidt Hellas nå kan regnes som vinnere av gruppa, og at det blir Norge og Tyrkia som skal slåss om andreplassen.

</br> <br>

- Hellas skal møte Tyrkia, vi har alle tre fortsatt vanskelige kamper igjen. Det er åpent, Tyrkia vinner vel i kveld vil jeg tro. Vi vet ingen ting ennå, og får se hvordan det går. Det blir jo litt bitterhet, men sånn er fotball av og til, Vi får gå løs på nye oppgaver.

To ganger lå Norge under mot Hellas etter markeringsglipper av Brede Hangeland. Begge ganger reiste de seg mesterlig.

Dessverre for Norge ble John Arne Riises vanvittige 2-2-mål i 1. omgang kampens siste. For så gode som våre beste menn var i kveld, hadde de fortjent det de desperat jaget de siste 45 minuttene: Målet som ville gitt alle tre poengene.

REDDET NORGE: John Arne Riise kom til unnsetning da Hellas hadde gått opp til 2-1. Venstrebackens knallperle av et skudd ga Norge 2-2 og fortsatt EM-håp. Foto: EIRIK HELLAND URKE/Dagbladet
REDDET NORGE: John Arne Riise kom til unnsetning da Hellas hadde gått opp til 2-1. Venstrebackens knallperle av et skudd ga Norge 2-2 og fortsatt EM-håp. Foto: EIRIK HELLAND URKE/Dagbladet Vis mer

- Kampen ble vanskelig fordi vi kom bak to ganger, det er ikke bra å gjøre det på to dødballer i en slik kamp, sier Hareide.

I stedet fikk Hellas ufortjent det ene poenget de kom for - som gjør at de blir værende på toppen av tabellen, med Norge to poeng bak på 2. plass.

Trøsten får være at Norge viste hvorfor vi har fått troen på landslaget igjen. For gjennom store deler av kampen hadde de grekerne - som ikke hadde sluppet inn et eneste bortemål i kvaliken før i kveld - i kne.

Hangeland sov
Det ble advart mot dødballene til Hellas før kampen. Men Brede Hangeland så ikke ut til å ha fått med seg advarslene.

Bare sju minutter inn i kampen fikk grekerne sin første corner. Først sov Jan Gunnar Solli på første stolpe, slik at Konstantinos Katsouranis fikk headet ballen på tvers av feltet. På bakerste stolpe glapp Hangeland markeringen av midtstopper Sotitios Kyrgiakos. Han stupte fram og headet vakkert tilbake i lengste hjørne.

Dermed hadde Norge fått en grusom start på kampen, men gutta lot seg ikke knekke. I stedet tok de kontroll over kampen, presset Hellas inn i egen boks, og det lå en utlikning i lufta.

Den kom etter 14 minutter.

Farlig Carew

- Skjønner ikke at vi ikke vinner

Etter en serie med farlige cornere fra John Arne Riises praktfulle venstrefot, lyktes endelig John Carew. Den vaklende Hellas-keeperen Konstantinos Chalkias forsøkte å bokse ballen unna, men bokset rett i panna på John Carew. De innbitte ansiktsuttrykkene sa alt om hvor viktig det målet var.

Noen minutter senere kunne Carew scoret sitt andre, da han kom alene med keeper etter en stikker fra meget gode Morten Gamst Pedersen.

Men vår toppscorer nølte for lenge, og banket til slutt ballen i nettveggen.

Norge virket likevel å ha kontroll på kampen, helt til Hangeland igjen sov på en gresk dødball. Håkon Opdal fikk slått headinga i stanga, men både han og John Carew var noen hundredeler for seint ute på returen.

Kyrgiakos kastet seg fram på ny, og kranglet ballen over streken. Noe ufortjent - men drepende effektivt.

Riise-perle

Etter ledermålet begynte grekerne allerede å falle som fluer, og hale ut tiden. Heldigvis fikk de ikke holde på særlig lenge.

For sju minutter før pause utliknet Norge igjen etter det som må være et av de flotteste målene med Åge Hareide som landslagssjef.

- Skjønner ikke at vi ikke vinner

- Jeg følte det kanskje var på tide at jeg gjorde på landslaget også. Jeg traff klokkereint, sier Riise til TV2 etter kampen. Han var godt fornøyd med samarbeidet på venstrekanten.

- Jeg var i superform i dag, og kunne løpt til i morgen. I dag var det høy kvalitet på sida vår.

Rekkekamerat Morten Gamst Pedersen er enig.

- Det var både godt og tungt til tider. Det var surt når vi kjemper så godt. Jeg synes vi spiller godt i dag. Vi lot ballen gå mellom oss og det lykkes vi med i dag, sier Gamst Pedersen

Angrepet startet helt tilbake hos Håkon Opdal. Brann-keeperen kastet ut til John Arne Riise, som spilte i medløp til Jan Gunnar Solli. Han spilte inn i banen til Gamst Pedersen på første touch, Gamsten brukte en berøring på å spille videre til John Arne Riise.

Resten tok Liverpool-proffen seg av med glans. Han førte ballen noen meter før han på praktfullt vis gjorde slik få gjør John Arne Riise etter. Kanonen fra 25 meter klistret seg opp i nærmeste kryss, via tverrliggeren og fingertuppene til Chalkias.

En Riise spesial da vi trengte det som mest - og 2-2 til pause etter en usedvanlig underholdende omgang.

Kunne tapt på overtid

2. omgang fortsatte like forrykende. Først kommet Steffen Iversen nær på halv volley, før keeer Chalkias med et nødskrik fikk fingertuppene på en heading fra John Carew.

Like etter smalt det i tverliggeren bak Håkon Opdal på et gresk langskudd.

Utover i omgangen kjørte Norge kampen fullstendig, og presset Hellas på defensiven. Det siste kvarteret ble et norsk stormløp.

Martin Andresens frispark gikk gjennom hele feltet og strøk stolpen, og Bjørn Helge Riise var et skonummer fra å dytte inn 3-2 til Norge 10 minutter før slutt.

Men det kunne gått riktig galt på overtid, da Hellas kom i overtall på en kontring. Christos Patsatzoglou kom alene med Opdal, men ble presset ned til dødlinja. Han trillet ut til Lymperopoulos, som klinket ballen i stanga fra 10 meter.

Det hadde vært mer enn de fortjente.

STERK John Carew jobbet som en helt kampen gjennom, men måtte nøye seg med målet