- Skjønner ikke greia. Hva skjer hvis vi rykker opp fra 4. divisjon, da?

Landslagsspillerne om Uefa Nations League-nyheten.

SKEPTISK: Med en utgave av dagens Dagbladet i hendene sier Ola Kamara at han liker den tradisjonelle måten å kvalifisere seg til mesterskap på. Uefa Nations League skjønner han heller lite av. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET
SKEPTISK: Med en utgave av dagens Dagbladet i hendene sier Ola Kamara at han liker den tradisjonelle måten å kvalifisere seg til mesterskap på. Uefa Nations League skjønner han heller lite av. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADETVis mer

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): I dag kunne Dagbladet presentere nyheten om at UEFA ser på muligheten for å innføre et nytt seriespill for Europas landslag.

Her skal de beste nasjonene møte hverandre i 1. divisjon, de nest beste i 2. divisjon - også videre. Mesteren i 1. divisjon får en feit premiepott, foruten mestertittelen. Nedover i nivåene blir det opp- og nedrykk mellom nivåene på tradisjonelt vis.

Modellen, som eventuelt skal bli arrangert i toårssyklusene mellom de ordinære EM- og VM-sluttspillene, er på planstadiet, bekrefter Norges fotballpresident Yngve Hallén overfor Dagbladet.
 
Jarstein: - Spennende Da vi presenterte tanken for de norske landslagsspillerne i forkant av dagens trening på Ullevaal, var det tydelig at hele greia har vært en godt bevart hemmelighet.

- Jeg har ikke hørt noe særlig om dette, så det er vanskelig å si noe om det, sier keeper Rune Almenning Jarstein.

- Det høres jo litt spesielt ut med opprykk og nedrykk på landslagsnivå. Men det virker spennende. Kanskje det blir flere landskamper i løpet av året, det hadde vært fint. Så får vi håpe vi rykker opp, da!
 
- Fungerer bra i dag Ola Kamara plukker opp Dagbladet på bordet foran seg:

- Jeg skjønner ikke greia. Hva skjer hvis vi vinner 4. divisjon, da?

- Da blir det opprykk til tredjedivisjon, og bedre seeding, svarer vi.

- Jeg synes det fungerer bra som det er i dag, egentlig, sier Strømgodset-spissen.

- Det er mye å sette seg inn i på ti sekunder. Tradisjonelt gruppespill er riktig, synes jeg. Men hvis UEFA vil det annerledes, er det ikke så mye å gjøre med.
 
Spår norsk opprykk Dagbladet satte i går opp et tenkt divisjonsoppsett, basert på en fersk - men uoffisiell - ranking av Europas 54 fotballandslag. Der var Norge plassert på det fjerde av ni nivåer, sammen med Irland, Serbia, Slovakia, Tyrkia og Israel.

- Det er andre lag i denne divisjonen som er gode. Tyrkia, Serbia og Slovakia har gode spillere de også. Det eneste som er litt irriterende, er at vi er rangert under Danmark. Det hadde vært bedre å være best av landene i Skandinavia. Men det er bra land i hver eneste divisjon, sier Kamara - før han smilende fastslår:

- Vi hadde nok vunnet divisjonen vår, det er jeg ganske sikker på.

Gåten Braaten Per Ciljan Skjelbred sier:

- Jeg har ikke satt meg inn i dette. Uansett hva som skjer får vi trå til, og gjøre det beste. Mer kan ingen forvente.

- Er det rom for å gjøre tida mellom mesterskap mer spennende?

- Jeg synes den er spennende nok sånn den er nå. Men hvis folk krever endring, og dette er en mulighet til å gjøre fotballproduktet bedre, så er det så klart en fordel å se nærmere på det.

Daniel Braaten setter som vanlig ord på det alle tenker:

- Blir det flere landskamper, så er det hyggelig, det.

- Du ønsker dette velkommen?

- Ny kamp, nye muligheter. Sånn er det.