BEST I VERDEN: Sportssjef Clas Brede Bråthen skjønte knapt hva som skjedde der Rune Velta hoppet bakken ned to ganger og ble verdensmester. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
BEST I VERDEN: Sportssjef Clas Brede Bråthen skjønte knapt hva som skjedde der Rune Velta hoppet bakken ned to ganger og ble verdensmester. Foto: Hans Arne Vedlog / DagbladetVis mer

- Skjønner ikke hva vi har gjort for å fortjene dette

Velta hylles etter gullet.

FALUN/OSLO (Dagbladet): Da Rune Velta slapp bommen i overrennet, var gullet en tøff oppgave.

Severin Freund hadde satt massivt press på 25-åringen, og bare et kjempehopp ville holde for norsk gull.

Det var nøyaktig det Velta leverte.

- Det føles fantastisk deilig. Det var litt den følelsen jeg satt med også når jeg sto på sletta og ventet på resultatet. I dag håper jeg at jeg er foran ass, og det var jeg. Ble slått ut der og da. Sleit med å stå, så kom gutta og feira, sa Velta til et samlet norsk pressekorps. 

- Hva er det som gjør at du er så rørt nå?

- Det er at man har jobbet så hardt for noe og endelig klarer å levere, svarer Velta til Dagbladet.

Rolig trener På trenertribunen sto en rolig Alexander Stöckl. Treneren var trygg på eleven.

- Jeg var faktisk ganske rolig. Han beviste i prøveomgangen og i 1. omgang at han hadde det inne, så jeg ventet og bare så hvordan han gjorde det.

- Og så gjorde han det og ble verdensmester, gliser Stöckl til NRK.

Dermed ble det en perfekt kveld for det norske hopplandslaget.

- Rune har hatt potensial. Men vi har ikke klart å ta det opp som på dette rennet her. Måten han gjorde det på er helt sykt, for Freund hoppet godt i dag, sier sportssjef Clas Brede Bråthen til Dagbladet.

- Hva var oddsen for at Rune skulle vinne dette rennet?

- Hadde jeg sjekket det på Norsk Tipping, hadde jeg tenkt at det ikke var vits å sette penger på. Jeg visste at Rune hadde høy kapasitet, men at han skulle takle det presset som det er å sitte på toppen, viser at han er veldig trygg på det han driver med. Og det viser at systemet vårt er veldig bra, forklarer Bråthen.

GULLJUBEL: Rune Velta mottok gratulasjonene på sletta etter å ha kronet kvelden med verdensmestertittelen etter å ha forsvart ledelsen i finaleomgangen. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
GULLJUBEL: Rune Velta mottok gratulasjonene på sletta etter å ha kronet kvelden med verdensmestertittelen etter å ha forsvart ledelsen i finaleomgangen. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer

- Jeg skjønner ikke hva vi har gjort for å fortjene dette. Først verdensrekorden, og så dette, beskriver sportssjefen.

Utvikling de siste årene En rørt Velta fikk til hyllesten av norske fans gå opp på det øverste trinnet på pallen. 

- Han er veldig fokusert og har jobbet veldig hardt. Rune er alltid ivrig og en positiv fyr som har mange gode egenskaper. Han har økt kompetansen betraktelig de siste 3-4 årene etter at jeg begynte å jobbe med ham, forklarer Stöckl. 

Anders Bardal og Anders Fannemel understrekte den norske laginnsatsen.

33-åringen endte på sjetteplass, ti poeng bak bronsemedaljør Stefan Kraft. Fannemel ble niendemann etter to jevne hopp.

- Rune er en rolig kar som vi aldri vet hvor vi har. I dag er han best i verden. Det er dritbra, jubler Fannemel til Dagbladet på sletta i Falun.