Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Skjønner ikke hvordan Tarik har fått tre gule som spiss

Seieren over RBK kan koste Fredrikstad fem spillere.

FEM FALNE: Fredrikstad-publikummet holdt pusten et øyeblikk da Celso Borges ble båret av banen, men ifølge trener Tom Freddy Aune er stjernen neppe skadet. Det er imidlertid Alex Valencia og Raio Piiroja, som begge ble tatt av etter pause i seieren over Rosenborg i går.
Foto: Linn Cathrin Olsen / SCANPIX
FEM FALNE: Fredrikstad-publikummet holdt pusten et øyeblikk da Celso Borges ble båret av banen, men ifølge trener Tom Freddy Aune er stjernen neppe skadet. Det er imidlertid Alex Valencia og Raio Piiroja, som begge ble tatt av etter pause i seieren over Rosenborg i går. Foto: Linn Cathrin Olsen / SCANPIX Vis mer

FREDRIKSTAD (Dagbladet): Fredrikstad var høyt oppe etter den overbevisende seieren over Rosenborg i går kveld, men de tre poengene kan ha kostet Tom Freddy Aunes menn mye.

Raio Piiroja og Alex Valencia forlot begge banen med skade, mens Tarik Elyounoussi og Jørgen Horn begge presterte å pådra seg sitt tredje gule kort etter fire runder, og dermed også karantene.

Med Celso Borges haltende mot slutten, kan det være totalt fem FFK-spillere som ikke spille bortekampen mot Stabæk 25. april. Likevel er det egentlig bare Jørgen Horns gule kort som irriterer sjefen.

- Jørgen sitt tror jeg ikke jeg skal kommentere noe særlig. Det har han fått beskjed om, og det er han helt enig i, sier Tom Freddy Aune til Dagbladet, etter at stopperen raste på seg et gult kort da assistentdommeren overså en RBK-offside i første omgang.

De gule kortene til Tarik Elyounoussi mener imidliertid Aune er en pris Fredrikstad er villig til å betale.

- Den til Tarik er sånn man får noen ganger, for vi snakker mye om det å være «på» i gjenvinninga vår og i defensiven. Når man er på så blir det en del sklitaklinger, og noen ganger treffer man ikke, sier han.

- I dag var Tarik uheldig, det er selvfølgelig synd, men det er litt det man må regne med når vi er så aggressive som vi er, sier Aune.

Første karantene i karrieren
Elyounoussi selv forteller at han holdt på å pådra seg gult kort allerede da han skulle feire den første scoringen.

- Jeg hadde tenkt å ta av meg trøya for å feire, men så tenkte jeg faktisk på at jeg risikerte karantene. Da var det jævlig synd at jeg likevel fikk det gule etterpå, sier han.

- Hvordan har du klart å pådra deg tre gule på bare fire runder?

- Nå tror folk at jeg er en sånn hissigpropp, men jeg er faktisk ikke det. Det er litt kjedelig å få de gule, for det er sånne junior-gule kort. Men sånn er det, jeg må bare bli flinkere til å passe på, sier Elyounoussi til Dagbladet.

DYREKJØPT: Både Tarik Elyounoussi og Jørgen Horn pådro seg gule kort under festen i Fredrikstad, og må begge stå over mot Stabæk om seks dager.
Foto: Linn Cathrin Olsen / SCANPIX
DYREKJØPT: Både Tarik Elyounoussi og Jørgen Horn pådro seg gule kort under festen i Fredrikstad, og må begge stå over mot Stabæk om seks dager. Foto: Linn Cathrin Olsen / SCANPIX Vis mer

- Jeg har aldri stått over kamp på grunn av gule kort før, så det blir litt spesielt.

Piiroja neppe klar
Raio Piiroja måtte forlate banen etter pause, med det som ser ut til å være en strekkskade.

- Han halter voldsomt, foreløpig er det en strekk på baksida. Vi får se hva som er dommen de neste dagene. Men det er ganske sannsynlig at han er en av dem som må stå over, sier Tom Freddy Aune.

- Hva med Borges?

- Celso pleier å bli bra, så han satser vi på at skal komme seg på beina, sier FFK-treneren.

Skjønner ikke hvordan
Usikker er altså også Alex Valencia, som ble båret av banen med samme type skade som sin estiske lagkamerat.

- Jeg kjente det med en gang i lysken. Hadde jeg slått en pasning til, hadde det blitt mye verre, så det var i det minste bra å gå av da, sier Valencia til Dagbladet.

- Det kan bli tøft mot Stabæk med så mange ute?

- Det er jo litt spesielt at vi har to spillere med karantene allerede, spesielt Tarik da, jeg skjønner ikke at det er mulig for en angriper å få tre gule kort på bare fire kamper. Heldigvis har vi flere gode spillere, sier Valencia med et smil.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media