- Skjønner ikke hvorfor Daniel ikke spiller i RBK

John Carew lurer.

CELJE (Dagbladet.no): Daniel Braaten måtte kaste treningsdressen og hoppe inn for Steffen Iversen etter bare ti spilte minutter på Arena Petrol i Celje.

Da sto det allerede 1-1, kampen kokte, og man skulle tro en unggutt som har fått lite spilletid denne sesongen ville slite litt med å komme inn i kampen.

Daniel Braaten satte seg imidlertid umiddelbart i respekt. Han løp som en besatt, vant baller og dueller, og slåss så to slovenere fikk gult kort da de gikk til ufine tiltak mot RBK-reserven.

- Det er lenge siden jeg har fått så mye spilletid, sier Daniel.

Han forteller at han koste seg som spiss sammen med Carew, men vil ikke kaste seg inn i en formasjons- og laguttaksdebatt for å snakke seg selv inn på spissplass i Rosenborg.

- Det ble mange godord i garderoben etterpå. Men det var jo bare én god kamp, sier han til Dagbladet.no.

Man kan lure på hvor en spiller med lite matchtrening til de grader klarer å sette sitt preg på en landskamp.

- Det er bare å se på gutta rundt seg, og se hvordan de jobber og løper, sier Daniel.

CAREW ÅPNET BALLET: John Carew scoret Norges første. Stjernespissen er overrasket over at Daniel Braaten ikke spiller mer i Rosenborg. Foto: SCANPIX
CAREW ÅPNET BALLET: John Carew scoret Norges første. Stjernespissen er overrasket over at Daniel Braaten ikke spiller mer i Rosenborg. Foto: SCANPIX Vis mer

John Carew er mektig imponert. Og forundret.

- At Daniel ikke spiller i Rosenborg, forstår jeg ikke. En spiller som går inn og er så viktig for landslaget, må være viktig for Rosenborg også.

Carew uttrykker beundring for løpsstyrken til Braaten - og duracellkaninen Kristofer Hæstad.

- Jeg har ikke sett gutter som løper så mye som Hæstad og Daniel.

Carew holdt hodet kaldt da han fikk sjansen allerede etter tre minutter. Stussen fra Steffen sendte ham fri i feltet, og via stolpen ga Lyon-spissen Norge en drømmestart på kampen.

- Vi visste at vi måtte utnytte de sjansene vi fikk, sier Carew, som er fornøyd med egen innsats i kveld.

- Det gikk bra, selv om det var fysisk vanskelig. Jeg er stolt av at vi tar tre poeng. Nå har vi en sjanse på førsteplassen i gruppa, sier han.

GOD: Daniel Braaten var overalt lørdag kveld.