SAVNER NORDTVEIT: Jan Åge Fjørtoft (t.h.) mener Drillo burde hatt med Håvard Nordtveit i troppen han offentliggjorde i dag. Her er de to sammen med Sven Mollekleiv på Drillos tankesmie om fotball i 2009. Foto: Erlend Aas, Scanpix
SAVNER NORDTVEIT: Jan Åge Fjørtoft (t.h.) mener Drillo burde hatt med Håvard Nordtveit i troppen han offentliggjorde i dag. Her er de to sammen med Sven Mollekleiv på Drillos tankesmie om fotball i 2009. Foto: Erlend Aas, ScanpixVis mer

- Skjønner ikke tysk fotball

Fjørtoft mener Drillo skulle tatt ut Nordtveit.

(Dagbladet): Jan Åge Fjørtoft mener Drillo burde funnet plass til Håvard Nordtveit som kunne tatt med seg positive opplevelser fra Bundesliga-leder Borussia Mönchengladbach inn i landslagstroppen.

- Det bør være et gyllent prinsipp.  Med så mange folk i troppen må du alltid ha plass til en sånn type spiller, det kan gjøre mye for dynamikken i en gruppe, sier Fjørtoft til Dagbladet.

Nordtveit ble tatt ut i U21-troppen i stedet for Drillos a-tropp foran kampene mot Island og Danmark. Fjørtoft var kjapt ute med å reagere på vrakingen på sin Twitter-profil:

«Nordtveit kan bekle flere plasser. Er i form. Sitter i Tyskland og ser spillere uten kamptrening og fast plass på dårligere lag blir med,» skriver den tidligere landslagsspissen.

- DVD teller ikke Hovedpoenget til Fjørtoft er at spillere som kommer inn i troppen med en suksesshistorie å fortelle kan påvirke de andre positivt.

Han er ikke tilhenger av det han kaller «prematur lansering» av unge spillere som gjør noen gode kamper i Tippeligaen. Men 7-8 gode måneder i Bundesliga er noe annet.

SUKSESSHISTORIE: Jan Åge Fjørtoft tror Håvard Nordtveit ville bidratt positivt til dynamikken i landslagstroppen med gode opplevelser fra Bundesliga-leder Möchengladbach. Her fra seieren borte mot Arjen Robben og Bayern München i åpningsrunden. Foto: Christof Stache, AFP/Scanpix
SUKSESSHISTORIE: Jan Åge Fjørtoft tror Håvard Nordtveit ville bidratt positivt til dynamikken i landslagstroppen med gode opplevelser fra Bundesliga-leder Möchengladbach. Her fra seieren borte mot Arjen Robben og Bayern München i åpningsrunden. Foto: Christof Stache, AFP/Scanpix Vis mer

Fjørtoft stiller seg derfor tvilende til om landslagsledelsen følger tysk fotball godt nok.

«Fantastisk landslagssjef. Men tror ikke landslagsledelsen helt skjønner tysk fotball. Har de sett han? DVD teller ikke. Du må forstå,» skriver Fjørtoft på Twitter.

Selv har han spillerbakgrunn fra Eintracht Frankfurt, og i helga satt han i et ekspertpanelet på tysk TV under dekningen av den tredje kampen til Solbakkens Köln.

- Jeg vet ikke hvor mange ganger landslagsledelsen har sett Håvard Nordtveit. Men mitt inntrykk er at man ikke har nok oversikt over tysk fotball, sier Fjørtoft.

Ser Drillos poeng Han sier samtidig at Drillo er en fantastisk landslagssjef, og at han kjenner igjen formelen fra sin egen tid på landslaget på 90-tallet.

- Jeg trodde det var utskiftninger på laget hele tiden, men når jeg ser tilbake, var det nesten ikke endringer i det hele tatt. Så Drillo fortsetter på samme måte.

Egil Drillo Olsen begrunnet at han utelater Nordtveit med at midtbanen var god sist, og at a-laget er godt forspent på stopperplass.

- Troppen er én ting. Men jeg ser ikke det store poenget i å ta ham ut i en stor A-tropp, hvor han enten ville havnet på benken eller tribunen, når han spiller på U21, sier Drillo.

- Det er et fair poeng. Jeg ser den. Likevel mener jeg man må kunne diskutere dette. Det bør være et gyllent prinsipp at en som er i form er med i troppen, sier Fjørtoft.