Skjønsberg: - Vi står for sambaen

Stabæk valset over tamt Glimt.

(Dagbladet.no): Stabæk - Bodø/Glimt 4-1 (3-0).

Etter Fredrikstads uavgjort på Ullevaal i går var tre poeng nok til å ta Stabæk tilbake til toppen av tabellen, allerede før kommende onsdags hengekamp på Lerkendal.

Bodø/Glimt har falt litt av etter en god start på sesongen, og i kveld fikk de seg en leksjon av de sjeldne. Da første omgang var halvspilt var det i realiteten avgjort på Nadderud.

- Det ser ut som vi har angst til langt opp etter ørene. Vi er livredde for å tape og henger ikke sammen, sier en oppgitt Kåre Ingebrigtsen til TV 2 etter kampen.

- Vi får oss en leksjon, Stabæk er gode. 60% er stabæk sin skyld, resten får vi ta selv, sier Bodø/Glimt-treneren.

Tidlig avgjørelse

Morten Morisbak Skjønsberg er ikke blant lagets mest målkåte, og før dagens oppgjør sto stopperen bokført med kun én scoring på 156 kamper (i en 8-0-seier mot Fossum i Cupen i 2005). Derfor var det nok en lettet 25-åring som åpnet scoringsballet etter fem minutter.

- Det var moro, får håpe jeg kan gjenta det. Vi spilte godt, det var vi som sto for sambaen, sier Skjønsberg etter kampen.

Skjønsberg: - Vi står for sambaen

Bjørnar Holmviks langpasning ville fått selveste Stig Inge Bjørnebye til å måpe, Christian Keller fikk headet ned, og Skjønsberg takket og bukket da han fikk stå alene på ti meter. Med bredsiden av foten trillet han inn 1-0.

Hjemmefansen hadde allerede begynt å synge om tabelltoppen de hadde tatt tilbake, og da snaue kvarteret var spilt skulle de få mer å juble for.

Et innlegg fra høyre seilte over alle og til Nannskog ute til venstre. Svensken klinket ballen tilbake i retning mål, og med en slags hockeystyring sørget Keller for doblet ledelse.

Hovmester

Daniel Nannskog har med sine dødlige avslutninger kanskje blitt den mest fryktede spissen av samtlige i norsk seriesystem, men mot Glimt i dag viste han at han også kan legge tilrette for andre.

I kampens 22. minutt fikk han ballen fra Alanzinho på drøyt 20 meter, og med en nydelig ett-touch-pasning sendte han landsmannen alene gjennom.

Chippen fra Andersson sto til minst like gode stilkarakterer - og dermed måtte keepervikar Jonas Ueland Kolstad plukke ball nummer tre ut av nettmaskene - forøvrig Stabæks scoring nummer 600 i Tippeligaen.

Men det var ikke keeperens feil at Glimt tapte. Ved flere anledninger viste 31-åringen at han er en habil burvokter.

ENDELIG: Morten Morisbak Skjønsberg gratuleres etter sin første seriescoring i Stabæk-drakta. Foto: Stian Lysberg Solum, Scanpix
ENDELIG: Morten Morisbak Skjønsberg gratuleres etter sin første seriescoring i Stabæk-drakta. Foto: Stian Lysberg Solum, Scanpix Vis mer

Hindret braktap

Veigar Pall Gunnarsson var frisk og aktiv i første omgang, men det ble verken scoring eller assist på islendingen denne gang - takket være Kolstad. Stabæks nummer 10 to gode - og en enorm - muligheter før pause, men samtlige av dem ble altså reddet av gultrøyenes sisteskanse.

Og med tanke på at Alanzinhos høyrebein ikke traff mellom stengene fra god posisjon skal nordlendingene være glade for at de ikke gikk i garderoben med ekstremt stygge sifre.

Glimt kunne riktignok gått til pause med scoring de og, men Trond Olsen klarte ikke holde hodet kaldt da han omtrent hadde en hel banehalvdel alene med Stabæk-keeper Jon Knudsen.

Slapt i andre

Hjemmelaget senket naturlig nok tempoet etter de tre første scoringene, og enda et par hakk etter pause.

Før hvilen sendte laget omtrent fram samtlige i angrep, men i andre ble trioen Alanzinho-Gunnarsson-Nannskog ofte litt for alene mot et Glimt-lag som slapp seg langt ned i banen.

Glimt skapte et lite snev av spenning med en strafferedusering etter 65 minutter, men det ble aldri i nærheten av neglbitende.

I stedet kunne Jon Inge Høiland - som var meget god og villig i første - sette en stopper for alt nordnorsk håp om ytterligere redusering og utlikning.

- FFK slapp inn fem mål her, så vi skal ikke deppe for lenge. Det var ikke her vi skulle hente poeng, sier Jan Derek Sørensen.

Derfra og ut skjedde det lite nevneverdig, og et meget fornøyd Stabæk-lag kunne dermed forlate sin arena med ett poengs forsprang - og en kamp tilgode - til neste lag på tabellen.

- Jeg var litt skuffet i andre, men ikke veldig. Skulle gjerne sett at vi var litt enklere og mer effektive, men 4-1 er bra, sier trener Jan Jönsson.

FULL INNSATS: Trond Olsen var blant Glimts beste, men laget var aldri i nærheten av Jon Inge Høiland og Stabæk.
MÅLLØS: Daniel Nannskog måtte gå av banen uten nettkjenning, men med to målgivende.