Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Skjønte at lillebror kom til å bli en av verdens beste

Nå er Tarjei Bø stolt - og overrasket.

UT AV SKYGGEN: Tarjei Bø (t.v) er stolt over lillebror Johannes Thingnes Bø - som i dag vant sin første verdenscupseier, i rein utklassingsstil. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
UT AV SKYGGEN: Tarjei Bø (t.v) er stolt over lillebror Johannes Thingnes Bø - som i dag vant sin første verdenscupseier, i rein utklassingsstil. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): For tre år og fire dager siden vant Tarjei Bø sitt første verdenscuprenn. Da var stryningen 22 år. Siden har han sju VM-gull.
I dag fikk Johannes Thingnes Bø (20) sitt gjennombrudd: Tarjeis lillebror vant verdenscuprennet i Annecy i Frankrike i suveren stil.

Det skjedde mens skiskytterlandslaget største stjerner - Emil Hegle Svendsen, Ole Einar Bjørndalen og Tarjei Bø - prioriterer trening og OL-oppkjøring andre steder.

- Klart jeg er stolt over ham, sier Tarjei Bø til Dagbladet.

- Veldig overrasket Han er på høydeopphold i Seisser Alm. Men til tross for lagkameratenes treningsplan var det ikke et utpreget B-felt Johannes Bø knuste med over halvminuttet i dag - blant annet var verdenscupleder Martin Fourcade med.

Og han var neppe innstilt på å gi fra seg noe gratis i hjemlandet.

- Jeg er veldig overrasket over at Johannes vant. Jeg forventet at han skulle være med og kjempe i toppen, og kanskje komme seg inn blant de fem-seks beste. Han har vært veldig sterk i sesongstarten. Men at han skulle vinne med over halvminuttet, hadde jeg ikke forventet, sier Tarjei Bø, som fulgte konkurransen fra hotellrommet.

- Ja, jeg har ligget og sett på skiskyting i timevis nå. Det er jo noe spesielt når lillebror vinner. Han har alltid hatt et ekstremt talent, og jeg har visst at han ville bli en av verdens beste en gang, sier Bø.
 
- Men det er ekstra sterkt med tanke på at han brakk kragebeinet for noen måneder siden. Han hadde en seig sommer, og jeg vet hvor godt det er å slå tilbake etter motgang - det har jeg kjent på selv.

- Frykter du for plassen på OL-stafetten nå?

- Hehe. Nei, jeg tror ikke det er så stor fare for at han tar min plass. Han tar nok noen andre sin! sier Tarjei Bø, som ser klare likheter mellom seg selv og Johannes.

- Vi er ganske like som utøvere. De gode sidene våre er ganske like - og de dårlige sidene er ganske like. Man kan tydelig se vi er søsken. Han er en offensiv og uredd type, god og rask, og glad i å angripe på standplass.

- Nå er jeg verdens beste - Jeg mangler ord, dette er så stort for meg. Nå er jeg verdens beste, sier dagens vinner selv til TV 2.

- Løpet var prikkfritt. Sisterunden gikk utrolig lett, jeg var bare så glad. Da jeg gikk i mål, skjønte jeg at jeg hadde gjort et bra løp, fortsetter han.
 
- Må lillebror jekkes ned nå, Tarjei?

- Nei, han må ikke jekkes ned. Vinner du et sånt løp, må du bare jobbe på videre. Da er det bare å hausse ham opp, så vinner han flere løp.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media