Skjøt dårligst av alle

Ingen skjøt så dårlig som de norske jentene på VM-stafetten. Nå tar landslagsledelsen selvkritikk.

16 ekstraskudd og tre strafferunder ble fasit for Norge på standplass. Kun Kina - som ble tatt ut av løpet da de ble tatt igjen med en runde - hadde like mange runder som Norge foran tribunen.

- Som ansvarlig trener er det klart jeg tar selvkritikk når vi presterer så dårlig, sier landslagstrener Audun Svartdal.

- Hva er galt med jentene på standplass?

- Jeg er ikke skytetrener, og har ikke greie på skyting. Det er Gisle som må svare på det. Men det er jeg som har ansvaret. Etter VM skal vi sette oss ned og finne ut hva som er galt, sier Svartdal.

Den norske nedturen på standplass startet allerede med Gro Marit Istad på stafettens aller første skyting. Gro Marit traff på kun tre av totalt åtte skudd, og måtte ut i to strafferunder. Allerede da var gullhåpet ute for Norge.

Også på andre skyting måtte Gro Marit bruke alle tre ekstraskuddene, men nå slapp hun strafferunder. Det gjorde også Ann Elen Skjelbreid, selv om hun måtte bruke to ekstraskudd på sin stående-serie.

Sprint-verdensmester Liv Grete Skjelbreid fikk en strafferunde på liggende. Dagens norske skyteprestasjon sto Gunn Margit Andreassen for da hun skjøt ned alle fem uten ekstraskudd på stafettens aller siste skyting.

- Vi tapte bronsen da jeg måtte bruke alle ekstraskuddene på liggende, sier Gunn Margit som fungerte langt bedre enn på sprinten og jaktstarten sist helg.

Russland vant stafett-gull
Russland vant stafett-gull Vis mer

Dagbladet :på nettet fulgte stafetten direkte i Kollen. borje.kleboe.eidissen@dagbladet.no

UNNTAKET: Gunn Margit Andreassens stående-serie var det positive unntaket på damestafetten. Alle fem blinkene rett ned!