Skjøt Drillo mot tabellbunn

Sheffield Wednesday- Wimbledon 5- 1. Petter Rudi scoret sitt første mål for sesongen og gjorde ydmykelsen total for Drillo og Lars Tjærnås. Wimbledon leverte sin dårligste forestilling på år og dag - og spillerne fikk kjeft både i pausa og etter kampen.

- Jeg trodde oppriktig talt at profesjonelle spillere var interessert i å vinne fotballkamper. Dette bør ingen være stolte av, sier Tjærnås til Dagbladet.

- Dette var årsverste og jeg trodde knapt det jeg så. Motstanderen hadde helt andre holdninger til kampen enn våre gutter. Derfor tapte vi fortjent, sier Drillo til Sky Sports.

TV-kanalens ekspertkommentator, den tidligere Arsenal-spilleren Frank McLintock, var ikke nådig i kritikken av Wimbledon.

Drillo-slakt

- De var som snille og malende pusekatter, og derfor var de utrolig enkle å spille mot. Akkurat nå er Wimbledon et lett bytte for de fleste. Jeg skjønner ikke hvor det er blitt av tælen i laget.

- De forandrer taktikk fra kamp til kamp og spillerne virker stakkarslige. På 12 år greide Joe Kinnear å bringe magi inn i laget. Alt dette er borte, og mye må skje hvis ikke klubben skal rykke ned, tordnet McLintock.

Drillo er ikke enig, og mener gårsdagens flause bare var en dårlig dag på jobben.

Komiske klipp

- Vi har gjort framgang hele veien, men fikk et midlertidig tilbakeslag. Det er ikke systemets skyld. Når så mange svikter samtidig, må det gå galt, sier Drillo.

Trener Lars Tjærnås var meget skuffet etter ydmykelsen på Hillsborough, men greide likevel å se galgenhumoristisk på sjokktapet.

- En kreativ person burde sette sammen alle tabbene og vise det som underholdning på lørdags-TV. Det ville blitt et morsomt program, sa Tjærnås da Dagbladet snakket med ham noen minutter etter kampslutt.

Ikke nådig

Tjærnås innrømmer at verken han eller Drillo var spesielt nådig mot spillerne etter innsatsen - unnskyld, mangelen på innsats.

- Det må være lov å forlange full tenning når det står om seriepoeng. Dette ga både Drillo og jeg klar beskjed om.

- Vi manglet motivasjon, innsats og vilje til å vinne. Vi hadde ingenting av dette og da ble vi et enkelt bytte.

Ingen krise

- Er det slik Sky Sports hevder, at Wimbledon mangler Joe Kinnears magi?

- Var det noe magi her da Kinnear var manager? spør Tjærnås.

Og fortsetter:

Egil har ingenting å bevise. Han er en meget dyktig lagleder og alle i Wimbledon ser særdeles optimistisk på framtida. Noen avskriver oss kanskje allerede, men det er langt til mai. Husk at før denne kampen var vi ubeseiret siden i august og hadde fem kamper på rad uten tap.

- Det blir feil å krisemaksimere etter ett tap, sier Lars Tjærnås.

<B>HELSVART: </B>Egil Drillo Olsen og Lars Tjernås var både sinte og fortvilet over innsatsen til spillerne i går.