DRAPSSIKTET: Her ankommer Oscar Pistorius retten, der han framstilles for varetektsfengsling. Foto: AP / NTB Scanpix
DRAPSSIKTET: Her ankommer Oscar Pistorius retten, der han framstilles for varetektsfengsling. Foto: AP / NTB ScanpixVis mer

- Skjøt kjæresten gjennom badedøra

Pistorius framstilles for fengsling. Kjæresten truffet fire ganger.

(Dagbladet): Oscar Pistorius satt i lange avhør i går, og blir nå framstilt for varetektsfengsling - etter at fengslingsmøtet som opprinnelig var berammet i går, ble utsatt.

Ved 08-tida har ifølge BBC ankommet rettsbygningen i Pretoria, der spørsmålet om fengsling skal avgjøres.

Han ble sluset raskt inn i bygget av politifolk, dekket ansiktet med ei bok og hadde lagt ei jakke over hodet for å beskytte seg fra det massive pressekorpset som ventet utenfor.

LYKKELIGE: Pistorius og Reeva Steenkamp fotografert i november i fjor. Foto: EPA/NTB Scanpix
LYKKELIGE: Pistorius og Reeva Steenkamp fotografert i november i fjor. Foto: EPA/NTB Scanpix Vis mer

Pistorius har tilbragt natta i varetekt, og hans advokat Kenny Oldwage sier klienten har det greit, men at han «selvsagt er svært følelsesmessig påvirket».

- Skutt fire ganger Påtalemyndigheten har bedt retten om at den drapssiktede toppidrettsutøveren ikke skal kunne løslates mot kausjon, noe det er ventet at Pistorius' forsvarere vil be om.

Det ble i går spekulert i om Pistorius skjøt kjæresten Reeva Steenkamp fordi han trodde hun var en innbruddstyv. Politiet tok seinere avstand fra disse opplysningene.

Både Beeld og Mail & Gaurdian melder at Steenkamp ble skutt fire ganger, og ifølge respekterte Mail & Guardian var hun på badet i parets hus da hun ble skutt. Reuters melder ved 0910-tida at Steenkamp ble skutt gjennom badedøra.

Det kom også fram opplysninger om at politiet også tidligere har rykket ut til parets fasjonable bolig i et inngjerdet boligområde i Pretoria.

Folkehelt Pistorius, kjent som «Blade Runner», ble ble født uten leggbein, og da han var elleve måneder gammel måtte han amputere begge beina.

Han ble en folkehelt og et forbilde da han kjempet mot Det internasjonale friidrettsforbundet og til slutt fikk lov til å stille i VM med karbonproteser på begge bein. Der var han med på det sørafrikanske laget som tok sølv på 4 x 400 meter stafett. Året etter kjempet han igjen mot funksjonsfriske, da i OL i London.

I fjor var han også med i Paralympics der han tok gull på 400 meter og 4 x 100 meter stafett, ifølge NTB.

Totalt har han tatt seks gull, en sølv og en bronse i Paralympics. I friidretts-VM for to år siden var han med på det sørafrikanske laget som tok sølv på 4 x 400 meter stafett.

SKUTT: Her i dette huset i Pretoria ble Reeva Steenkamp funnet drept. Foto: AFP / NTB Scanpix
SKUTT: Her i dette huset i Pretoria ble Reeva Steenkamp funnet drept. Foto: AFP / NTB Scanpix Vis mer