Skjøt kritikerne til taushet

BERLIN (Dagbladet): Manchester United har fått mye kjeft for en elendig sesongstart. Ruud van Nistelrooy har har fått høre at han ikke lenger kan score. I går kveld skjøt han kritikerne til taushet, og United halvveis til mesterligaens mellomrunde.

Ikke rart at Alex Ferguson var lettet da han etter til sammen 95 minutters spill kunne spytte ut tyggisen, pusse brillene og ta fram smilet.

Lettet kunne han være også over at den nederlandske dommeren, Jan Wegereef, ikke så det som kom fram under avspillingen av videoopptakene etter kampen. Nemlig at van Nistelrooy ikke bare brukte brystkassa, men var mistenkelig aktiv også med høyrearmen før han fikk kontroll over pasningen fra Juan Sebastian Versn. Nistelrooy skjøt deretter ballen mellom beina på Leverkusen-keeper Frank Juric i det 30. minutt.

Hans andre scoring, i det 45. minutt, kom etter at han sammen med Ryan Giggs og Nicky Butt hadde rundlurt Leverkusen-forsvaret.

Slapp med skrekken

For Ferguson og Manchester slapp med skrekken denne kvelden på BayArena. Leverkusen viste både moral og vilje til å reise seg etter forrige ukes 2-6-nederlag mot Olympiakos Pireus, men hadde ikke evnen og heller ikke hellet.

Ferguson takket forsvarsduoen Rio Ferdinand og Laurent Blanc for at de greide tre poeng mot Leverkusen.

- Vi hadde en forsvarsjobb å gjøre i andre omgang - og vi gjorde den jobben bra. Da Brdaric driblet seg gjennom, blokkerte Ferdinand. Han og Laurent Blanc var fantastiske, sa Ferguson etter kampen.

Om skaden i hamstringmuskelen til Van Nistelrooy:

- Nistelrooy går muligens glipp av lørdagens kamp.

At hjemmelaget hadde ballen det meste av kampen, vant cornerstatistikken 6- 0 og hadde en heading i stanga, hjalp ikke mot et Manchester-lag som lyktes med sine iskalde kontringer i første omgang. Takket være van Nistelrooy på en kveld der David Beckham var nesten usynlig på banen det meste av tida.

Kort kveld

Ole Gunnar Solskjær fikk en kort kveld på jobben. Bare de to sluttminuttene fikk han være med, uten tid til å vise noe som helst, i en kamp der Ferguson satset på en defensiv taktikk. Trass i Leverkusens 15. plass på den hjemlige Bundesliga-tabellen visste han at dette ville bli en tøff batalje.

Dimitar Berbatov, som kom inn for Oliver Neuville etter 21 minuter, scoret Leverkusens mål etter 51 minutter. Fem minutter før slutt headet han i stanga.

Leverkusen-trener Klaus Toppmöller sliter med å bygge opp et nytt lag etter at Michael Ballack og Ze Roberto ble solgt til Bayern München. Siste sesongs mesterligafinalist må denne gang håpe på bortimot et under for å overleve innledningsrunden, mens Manchester United har det beste utgangspunktet.

Men med det spillet som Beckham & co viste i går kveld, er George Best neppe helt på jordet når han har karakterisert årets ManU som en vits. Om det ikke hadde vært for Ruud van Nistelroy.