BEND IT LIKE HARRIS:  Haugesunds målscorer Haris Hajradinovic jubler etter 3-1 målet mot Odd. Her med William Troost-Ekong (bak).
Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix
BEND IT LIKE HARRIS: Haugesunds målscorer Haris Hajradinovic jubler etter 3-1 målet mot Odd. Her med William Troost-Ekong (bak). Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpixVis mer

Skjøt Odd i filler: - Det er ikke til å tro

Haugesund scoret tre på en halvtime.

• Haugesund - Odd 3-1 (3-1)

(Dagbladet): Haugesund imponerte og vant 3-1 mot Odd.

- Det var fantastisk. Innsatsen og vi kjemper hele tida. Også har vi skuddene fra Haris. Det er fantastisk kvalitet. Vi var gode i dag, sier trener Mark Dempsey til TV 2.

- Haugesund har et helt annet trykk enn oss. Det er klasseforskjell på lagene i boksene. Vi må slå tilbake og det er ikke godt nok, sier Odd-trener Dag-Eiliv Fagermo.

De første 30 minuttene på Haugesund stadion var av den elleville sorten. Fire scoringer - og flere av det praktfulle slaget.

Først sendte Haugesunds Haris Hajradinovic inn 2-1 på et vakkert langskudd, før han fulgte opp med et enda finere kremmerhus bare minutter seinere.

Og da tok det helt av for TV 2s kommentatorpar.

- Det er ikke til å tro det vi ser. Det kan jo skje at noen scorer på langskudd... Men ikke i hytt og vær! sa TV 2s ekspertkommentator Egil «Drillo» Olsen på direkten.

- Vi tror ikke det vi ser. Det er rene skuddfestivalen i vest! Mark Dempsey, hva har du gjort med Haugesund? Hvem har ansvaret for skuddtreninga her ute? sa TV 2s kommentator Marius Skjelbæk.

Offensiv start Haugesund åpnet i en 3-5-2-formasjon, mens gjestene Odd i en velkjent 4-3-3. Og det var bortelaget som gikk mest offensivt ut. Odd hadde fem cornere allerede i åpningen på kampen, men det var Haugesund som var mest effektive.

Ibrahim Shuaibu fikk kontroll på ballen inne i feltet og smalt den videre på tvers foran mål. Der lurte Torbjørn Agdestein som enkelt satte inn 1-0. Da var det spilt i ni minutter.

Men Odd slo tilbake.

21 minutter var spilt da Haugesund slet med å klarere en dødball. Ballen havnet etter hvert oss Olivier Occéan - og fikk ballen videre til midtstopper Fredrik Semb Berge som pirket inn 1-1 fra rundt 14-15 meter.

Dermed sto det 1-1 på vestlandet.

Bare minutter seinere var det Haugesund tur til å få en supersjanse. Ibrahim Shuaibu fikk all verdens tid inne i Odd-feltet og smalt ballen i tverrliggeren. På returen havnet ballen etter hvert tilbake til angriperen, som ikke fikk til en avslutning. På utrolig vis slapp Odd med skrekken.

To perler Men så skulle hjemmelaget lykkes - på vakkert vis.

Haugesunds Haris Hajradinovic gjorde det meste selv etter 27 minutter og sendte i vei et langskudd som føk inn i det venstre hjørnet bak keeper Sondre Rossbach.

- Den skrur litt, men den kan keeperen ta, sa TV 2s ekspertkommentator Egil «Drillo» Olsen.

Bare minutter seinere - etter 30:10 - la Haris Hajradinovic på til 3-1 med et vakkert langskudd fra 20 meter.

Lagene gikk til pause på stillingen 3-1.

Straffespark Odd slet med skape noe i starten av 2. omgang og i stedet var det Haugesund som fikk muligheten etter et meget tvilsomt straffespark etter 52 minutter.

Filip Kiss klarte derimot ikke å score fra krittmerket og en god Sondre Rossbach reddet forsøket.

De første 45 minuttene bar preg av festfotball - og det var ikke ille i 2. omgang heller. Haugesund spilte en taktisk god omgang og lot aldri Odd true ledelsen.

Hjemmelaget var faktisk nærmere både dagens fjerde og femte scoring. En god keeper Rossbach hindret derimot forsøkene fra hvittrøyene.

Kampen endte dermed 3-1 og Haugesund er på en meget fin 4. plass i Tippeligaen. Tre poeng skiller til Odd som er nummer tre med 20 poeng.

Andre kamper:

Haugesund - Odd 3-1

Molde - Godset 4-2

LSK - Brann 1-0

Bodø/Glimt - VIF 0-0