Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Skjøt seg bort

Larvik reddet mesterligastumpene med ti knallgode avslutningsminutter. Alt som skjedde før det, var til å grine av. - Vi var ræva, sukker Tonje Larsen.

LARVIK (Dagbladet): Til tross for at Larviks- og landslagsstrategen ble matchvinner med et av de få gode skuddene Larvik hadde i kampen, var vestfoldjentene mer irriterte enn glade over seieren.

- Det eneste positive er at vi vant på en ræva dag. Seieren gir oss et lite psykisk overtak på dem før kampen neste helg, sier Tonje Larsen til Dagbladet.

- Vi skjøt for dårlig, men det største problemet var at vi aldri fikk opp tempoet. Alle mine mål kom da jeg hadde fart, og hadde bestemt meg.

Ordløs

Tonje var den minst dårlige av Larviks tunge bakspillerrekke. Katja Nyberg var knapt en skygge av seg selv, og scoret bare ett mål. I tillegg gjorde hun flere tekniske feil, og var aldri i nærheten av å være den tempopådriveren hun er på sitt beste. Birgitte Sættem var god i forsvar, men verken hun eller Lina Olsson Rosenberg var i nærheten av det de kan på sitt beste.

- Vi spilte så dårlig at jeg nesten ikke har ord for det, sa Lina Olsson Rosenberg etter kampslutt.

Selvinnsikten er det ingenting å si på hos vår svorske landslagsstjerne. For hun har helt rett. Kun to av de sju målene hennes var skudd fra distanse. Lina traff på to av ni forsøk. Og hadde dessuten to grove tekniske feil. Men hun reddet dagen med iskald straffeskyting, og meget habilt spill i sluttfasen av kampen.

- Jeg vet ikke hvorfor, men jeg har skutt helt elendig siden juletider. Vi må bare jobbe hardt med dette i uka som kommer. Jeg tror vi kan slå Krim der nede.

- Husk at hvis vi hadde scoret på halvparten av skuddene våre i dag, så hadde vi vunnet med ti mål, sier Olsson Rosenberg.

Mer trening

På tribunen satt landslagstrener Marit Breivik. Hun fikk se sine mest betrodde elever fortsette skuddmiseren fra EM-finalen mot Danmark før jul. Og Marit har bare ett godt råd.

- Det skytes altfor lite i løpet av ei gjennomsnittlig treningsuke i norske klubblag. Selv om Larvik nok er bedre enn de fleste på akkurat den biten, så kan de sikkert skyte mer, sier Breivik til Dagbladet.

Hun vil ikke kritisere enkeltspillere.

- Nei, fordi dette er ikke avgjort. Det var mye positivt i denne kampen også. Jeg tror Larvik har sjanse til å gå videre med en god kamp i Ljubljana.

Det tror Larvik-trener Ole Gustav Gjekstad også.

- Ja, det er helt klart mulig. Vi spilte ingen god kamp i dag. Karakteren på det offensive spillet var tvilsom minus , smiler Gjekstad.

Han tar ingen selvkritikk på at han lot Katja Nyberg og Lina Olsson Rosenberg spille mye, mens hardtskytende Inger Sofie Heieraas ble sittende på benken hele kampen.

- Det var et valg jeg måtte ta. Heieraas har vært skadd lenge, og derfor lot jeg landslagsspillerne stå hele kampen. Men det er klart. Noen av spillerne våre hadde nervene langt utenpå trøya i denne kampen.

<B>SKJØT SEG BORT:</B> Tonje Larsen sleit med å få ballen i mål.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling