Skjøt seg bort

Japan bommet på åpent mål, mens Kroatia brente straffe. Sett spillerbørs!

(Dagbladet.no): Kroatia-Japan 0-0. Kroatia tapte sin første VM-kamp 1-0, men var på en måte unnskyldt, ettersom det skjedde mot Brasil.


Dessuten spilte de rødt/hvitt-sjakkrutemønstrete en god kamp mot de regjerende verdensmestrene
.

Brente straffespark

I dag var motstanden atskillig mer overkommelig, men kroatene tok det rolig fra start mot Japan.

Ikke før i det 20. minutt fikk de uttelling for det spillemessige overtaket, og da i form av et straffespark:


Tsuneyasu Miyamoto felte Dado Prso inne i Japans sekstenmeter, og dommeren hadde ikke noe annet valg enn å peke på ellevemetersmerket.

Darijo Srnas skudd var godt, hardt nede til høyre, men keeper Yoshikatsu Kawaguchi kastet seg som en katt og fikk vippet ballen til corner.

Åtte minutter seinere oppsto den andre store sjansen i første omgang. Niko Kranjcar vendte glimrende opp med første berøring på ballen, cirka 17 meter fra mål. Med den andre berøringen sendte han ballen i en bue i tverrliggeren, som ristet i flere sekunder etterpå.

NEI! Atsushi Yanagisawa fortviler etter å ha bommet på åpent mål for Japan. Kroatene var ikke noe bedre, og da ble det 0-0. Foto: IVAN SEKREATREV/APSCANPIX
NEI! Atsushi Yanagisawa fortviler etter å ha bommet på åpent mål for Japan. Kroatene var ikke noe bedre, og da ble det 0-0. Foto: IVAN SEKREATREV/APSCANPIX Vis mer

Japan hadde også sine sjanser i første omgang, først og fremst på langskudd, men ingen av lagene lyktes med å få ballen i mål før pause.

- Vi hadde mange sjanser til å vinne kampen, men vi klarte ikke å score, oppsummerte Kroatias forsvarer Josip Simunic i samtale med nyhetsbyrået Associated Press (AP).

Artikkelen fortsetter under annonsen

Bom på åpent mål

Om det var Kroatia som dominerte første omgang, tok Japan mer over fra begynnelsen i den andre. Fem minutter ut i omgangen holdt det på å betale seg.


Rettere sagt: Det burde ha betalt seg.

Atsushi Yanagisawa presterte nemlig bomme på åpent mål etter et glimrende angrep av Japan. Ballen ble tråklet igjennom i midten, spilt ut til høyre og så slått inn foran mål igjen.


Der ventet Yanagisawa helt alene på bakre stolpe, men ballen ble sleivet til høyre for mål. At han i prosessen slo tunnel på keeper, er antakelig en mager trøst.

Dette var ikke siste gang i kampen at sleiv skulle ødelegge for asiatene. Flere ganger fikk de gode muligheter etter godt og kjapt kombinasjonsspill, men dårlig balltreff gjorde at ballen gikk alle andre steder enn i mål. 

- Vi spilte bra i andre omgang, men dette ble et dårlig resultat for oss. Nå må vi vinne mot Brasil, noe som ikke er enkelt, påpeker Japans midtbanespiller Shunsuke Nakamura overfor AP. 

Skjøt seg bort

Mot slutten av kampen var Kroatia igjen klart best, men begge lags spillere virket svært slitne. Som regel endte angrepene med mer eller mindre halvhjertede langskudd.

Dermed er det på sin plass å låne et uttrykk fra skiskytter-sporten, og slå fast at begge lag skjøt seg bort i dag.

Si din mening:

•Har disse lagene sjans til å gå videre i VM?

NEI! Darijo Srnas fortviler etter å ha brent straffe for Kroatia.