Skjøt seg inn på laget

Morten Gamst Pedersen skjøt nesten hull i nettmaskene på gårsdagens trening, og går rett inn på laget i morgendagens skjebnekamp.

ULLEVAAL (Dagbladet): Åge Hareide vraket gullgutten som har blitt symbolet på «nye Norge» foran Italia-kampen. Det burde han ikke ha gjort. Gamst'n herjet vilt, og scoret vanvittige fem mål på den 20 minutter lange internkampen på gårsdagens trening. (Se treningsbørsen i dagens avis.)

-  Han var heit i dag, og det er viktig at han står fram og viser kvaliteter etter å ha sittet på benken forrige kamp, sier Hareide, som hadde en fem minutter lang prat med Gamst'n etter treninga.

-  Åge har gitt meg beskjed om at jeg må være klar til å spille. Og det var godt å få ei skikkelig god økt her i dag. Alltid godt å få blåst bort litt koks i systemet. Man må holde trykket oppe, smiler han.

-  Fin uvane

For det er sjelden man ser spillere som scorer like mye som Gamst Pedersen gjorde i går på ei landslagstrening. Og gutten sjøl mener det er viktig å levere varer på trening.

-  Klart det er viktig. Det er en fin uvane å score mål. Dessuten er det fortsatt sånn at øvelse gjør mester, sier han.

Da landslaget kom hjem fra Italia søndag kveld, tok unggutten seg en lang joggetur i Oslo.

-  Det ble en god løpetur rundt omkring i sentrum, selv om jeg ikke akkurat kjørte drag på Karl Johan fra TV 2 til Slottet, ler han.

Sugen

Hareide forklarte vrakingen av Gamst Pedersen mot Italia med at han virket ute av form - og sliten etter alt styret i kjølvannet av overgangen til Blackburn. Men det har ikke virket sånn på treningene den siste uka. Gutten er frisk i beina, og han er sugen på å vise seg fram.

-  Klart jeg vil inn å bidra. Men jeg er ikke typen som surmuler om jeg ikke får spille fra start. Sånn kan man ikke oppføre seg når det er 22 spillere i en tropp, som alle vil spille. Min jobb er å prestere når jeg får sjansen, sier han.

Og den får han i morgen.

Ikke fornøyd

-  Ja, vi får vel prøve å skyte et par flere mål enn Hviterussland, humrer han. Dømt etter nivået på trening, har Ball-Norge grunn til å glede seg. For Gamst'n er på hogget. Også mentalt. Etter treninga i går, viste Dagbladet ham kampfaktaen og notatene fra treninga. Og selv om vi hadde fått med oss alle fem målene han scoret, var han ikke fornøyd.

-  Hei, ikke glem at jeg hadde målgivende ved begge målene til Rushfeldt. Det er viktig, he-he.

Heller Ludo

I går våknet han til nyheten om at mannen som hentet ham til Blackburn, Graham Souness, hadde forlatt klubben til fordel for Newcastle.

-  Jeg ble litt sjokkert. Det innrømmer jeg.

Men han frykter ikke at han blir skjøvet ut i kulda av den nye manageren.

-  Nei, jeg tenker ikke konsekvenser, bare muligheter. Jeg er helt fersk i klubben, og vil kjempe for å vise at jeg god nok til en plass på venstrekanten. Jeg tror ikke managerbyttet vil ha så mye å si.

Det tror heller ikke hans agent, Rune Hauge.

-  Det betyr ingenting. Mortens situasjon er uforandret. Han har ikke noen reell utfordrer på venstresida. Så han kan bare fortsette å spille fotball, og ta managerskifte som en utfordring, sier Rune Hauge til Dagbladet.

I hodet til Gamst'n finnes det heller ikke en eneste negativ tanke.

-  Hvis jeg ikke takler et managerbytte, så kan jeg heller begynne å spille Ludo, ler han.

-  Er du god i Ludo, da?

-  Nei, jeg er elendig.

INSTRUKSER: Landslagssjef Åge Hareide registrerte hvordan Morten Gamst Pedersen imponerte på gårsdagens trening. Etterpå pratet de sammen i fem minutter. Alt tilsier at Gamst'n går rett inn på laget i morgen.
ANGREPSDUO: Sammen mot Hviterussland: Morten Gamst Pedersen og John Carew.