Skjøt Spurs helt til topps

Sheffield Wednesday- Tottenham 1- 2. Øyvind Leonhardsen (29) har fått en drømmestart i Tottenham etter at han forlot Liverpool. I går ble han matchvinner i sin andre kamp for London-klubben. Han skjøt Spurs til topps i Premier League. - Artig, men jeg burde faktisk scoret enda flere mål, sier Leo til Dagbladet.

41 minutter var spilt da han avgjorde gårsdagens bortekamp i Sheffield. - Jeg fikk ballen fra Steffen (Iversen), skar inn på banen og dro til med venstrefoten fra cirka 16 meter. Dermed var jeg på scoringslista for andre gang i løpet av ei hektisk og begivenhetsrik uke, sier en fornøyd Øyvind Leonhardsen etter kampen. Han debuterte for Spurs med å banke inn det andre Tottenham-målet i 3- 2-kampen mot Everton forrige lørdag. Da var det lagkamerat Steffen Iversen som ble matchvinner.

- Samarbeidet mellom Steffen og meg går veldig bra. Vi har lagd to ligamål hver, og dessuten skapt mange sjanser for hverandre.

- Fire ligamål betyr at vi har scoret halvparten av Spurs-målene så langt, sier Leo.

Selv om Tottenham topper ligatabellen, holder de to nordmennene beina godt plantet på jorda.

- Vi har et bra lag på gang, men trenger både tid og forsterkninger for å kunne hevde oss helt i toppen. Fordi vi ennå ikke har møtt noen av de antatte topplagene, vet vi heller ikke hvor vi står, sier Leo nøkternt.

Slow-motion

Trass i seieren i går, var det mye å utsette på spillet som Tottenham presterte.

- Ingen hadde en spesielt god dag. I stedet for å være på hogget hele tida, ble det litt for mye slow-motion. Vi burde også scoret flere enn de to målene vi fikk (det første ved Les Ferdinand).

- Styrken er at vi vant på en slik dag, sier matchvinner Leo på vei hjem fra Sheffield i går kveld.

Medfølelse

Samtidig med at Tottenham føk til topps på tabellen, tapte Liverpool 1-0 i Middlesbrough. Leo inngikk ikke i framtidsplanene til Liverpool-manager Gerard Houllier, og forlot Anfield da han fikk sjansen.

- Jeg fikk ikke de sjansene jeg håpet på, og måtte bare tenke på meg selv. Selv om jeg har forlatt Liverpool, føler jeg fortsatt med laget.

- Spillerne har det tungt nå, men kommer sikkert sterkt tilbake, sier Leo etter ei uke med to scoringer, tabelltopp og en god porsjon skryt fra manager George Graham.