Skjøt Vålerenga tilbake til start

TROMSØ (Dagbladet): Tromsdalen- VIF 1- 2. Steffen Karl skalv av feber mens han fløy nordover, ble kastet innpå etter pause - og sendte VIF tilbake i tabelltoppen med et flott skudd kvarteret før slutt.

I dag skal den innleide Bundesliga-proffen forhandle om framtida si i VIF. Den kan bli kort.

- Vår leiekontrakt med Steffen går ut ved månedsskiftet, forklarer VIF-trener Kjetil Rekdal, som egenhendig hentet sin tidligere lagkamerat fra Herta Berlin til Oslo.

I går knallet den 31 år gamle innleide tyskeren Vålerenga bokstavelig talt tilbake til Start:

  • Da han satte inn 0- 2 mot de meget hjemmesterke «dalingan», spratt nemlig laget hans opp på sikker opprykksplass - sammen med nettopp Start.
  • I og med at rivalene tapte, er VIF-gutta tilbake i den tabelltoppen de - med unntak av siste uke - har eid helt fra start.

Vet ikke

- Artig å score, mente Steffen Karl med gravalvor - og så mest ut som han ønsket seg under dyna med skjerf rundt halsen og Mentolatum i nesa.

På turen nordover vekselvis svettet og frøys han så han skaket i flysetet.

Men etter kampen og etter dusjen tødde han litt opp, da han fikk snakke med sin åtte år gamle sønn hjemme i Tyskland på telefon.

- Det er tungt å være borte fra ham. Derfor vet jeg ikke hva det blir til i framtida. Jeg trives i Vålerenga. Men jeg har flere tilbud hjemme i Tyskland. Det er tross alt annerledes å spille foran 50000 tilskuere enn - sånn som her i dag - foran 2000 på en kunstgressbane, forteller St. Pauli-spilleren.

Som inntil i går ikke har vært noen stor suksess for Enga. Han har bare startet i om lag halvparten av kampene.

Anbefaler kjøp

- Steffen skulle ikke spilt i dag - hovedsakelig på grunn av sjukdom. Men både Hovi og Tran ble skadd før pause, sier en for anledningen benkeslitende VIF-trener Kjetil Rekdal. Selv sto han over med tre gule kort, og nøyde seg med solbriller og joggesko langs sidelinja.

Når VIF og Steffen Karl setter seg ved forhandlingsbordet i dag, kommer Rekdal til å anbefale at VIF beholder og eventuelt kjøper den anvendelige tyskeren.

- Blir ikke det dyrt?

- Alt koster penger, smiler Rekdal underfundig - og utdyper hvorfor han ønsker seg Steffen Karl i klubben på mer permanent basis:

- Han har den typiske tyske og professjonelle holdningen. Den smitter over på de andre. Dessuten kan han spille både back, stopper og midtbane.