- Skjules i Spania

Johann Mühlegg holdes i skjul i Spania under det spanske skiforbundets beskyttelse. - Vi vil ikke si hvor han er. Han trenger å hvile, sier skipresident, Oscar Garcia til Dagbladet.

Pressen har jaktet på den dopingtatte tyskspanjolen i flere dager, men ingen har fått tak i ham. I går kveld bekreftet Garcia overfor Dagbladet at Mühlegg beskyttes av skiforbundet.

- Mühlegg er veldig lei seg. Han vil være i fred og vi prøver å beskytte ham. Han venter på at vi skal bli ferdig med våre analyser av testmaterialet, sier Oscar Garcia til Dagbladet.

Skiforbundet i Spania beskytter Mühlegg. Det har de kanskje gjort tidligere også. Det påstår i alle fall Spanias fremste dopingekspert.

- Vi tilbød oss å teste Johann Mühlegg og hans langrennskolleger for EPO og tilsvarende stoffer før avreise til OL, men fikk aldri noe svar fra den spanske olympiske komiteen, skriver Jordi Segura i et innlegg i avisen El Pais.

Få ble overrasket da trippel-gullvinneren fra Salt Lake City-OL ble tatt for bruk av det prestasjonsfremmende stoffet NESP. Men alle de norske utøverne fordømmer Mühlegg for at han ikke gir fra seg OL-medaljene.

Det spanske skiforbundet vil derimot ikke fordømme ham, før de selv har gjennomført sine egne prøver.

- Vi har kontaktet dopingkomiteen i FIS. Våre egne teknikere skal også analysere testmaterialet, sier Garcia.

- Bør Mühlegg levere tilbake medaljene sine?

- Vet ikke, først må vi finne ut hva som har skjedd.

- Hva synes du om at Norge tenker på å gå til rettssak mot IOC?

- Norge må gjøre det de synes er rett. Det kan ikke vi legge oss oppi.