Skobrev kan ødelegge Bøkkos VM-drøm

Treneren advarer også mot amerikanere.

VM I AMERIKA: Håvard Bøkko (t.h) blir verdensmester dersom han slår Skobrev, tror treneren. Her under verdenscupen på Hamar. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
VM I AMERIKA: Håvard Bøkko (t.h) blir verdensmester dersom han slår Skobrev, tror treneren. Her under verdenscupen på Hamar. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Sven Kramers fravær fra VM-isen gjør tittelkampen vidåpen. Ivan Skobrev (28) er mannen som kan stå i veien for et gull for Håvard Bøkko (24).

Norges hittil siste VM-triumf ble ordnet av Johann Olav Koss. Det skjedde tilbake i 1994.

Da supermannen Kramer (24) bestemte seg for å ta et hvileår, trodde mange at Bøkko ville være den naturlige arvtakeren på toppen av skøytetronen denne sesongen. Men det er flere som er sultne på gull. Det har Bøkko fått merke i vinter. Nordmannen har skuffet i vinter.

Med sin EM-triumf i januar viste Ivan Skobrev at han blir den største favoritten i allround-VM i Calgary.

- Skobrev har vært hakket over alle andre. Jeg tror at hvis man slår Skobrev, så slår man alle, sier landslagstrener Jarle Pedersen til NTB før helgens mesterskap i den gamle OL-byen fra 1988.

Den norske VM-troppen har vært på plass i Canada i over en uke. Tiden fram mot mesterskapet er blitt brukt til rolig trening og å bli vant til tidsforskjellen på åtte timer.

EM-skuffelse For Håvard Bøkko endte sesongens første internasjonale mesterskap i skuffelse, og lysten på revansj er stor. En femteplass i EM var langt unna det han selv og resten av skøyte-Norge hadde forventet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer