1-0: Keeper Daniel Fernandes er sjanseløs på Flamur Kastratis heading etter 22 minutter av jubileumskampen. Foto: Vidar Ruud / NTB Scanpix
1-0: Keeper Daniel Fernandes er sjanseløs på Flamur Kastratis heading etter 22 minutter av jubileumskampen. Foto: Vidar Ruud / NTB ScanpixVis mer

Eliteserien 2017

Skoda og Melgalvis reddet LSK-festen på overtid av overtiden

Slo Sandefjord i serieåpningen. 

Lillestrøm - Sandefjord 2-1 (0-1)

(Dagbladet): Lillestrøm fyller hundre år i år, og hadde bedt inn til fest på Åråsen i dag. Men da konfettien hadde lagt seg før dommeren blåste i gang kampen, var det ikke mye som minnet om fest.

Det tok drøye 86 minutter før hjemmepublikummet skulle få noe å juble for på Åråsen. Da dukket debutanten Michal Skoda opp og stusset utlikningen i mål.

Før det var det Sandefjords Reppesgård Hansen som var nærmest scoring for Lillestrøm da han headet et LSK-innlegg i egen stang.

Men da med-debutant Aleksander Melgalvis hamret inn seiersmålet 27 sekunder på overtid av overtiden, ble det fest på Åråsen likevel.

- Det kunne ikke blitt bedre. Det ble akkurat sånn som jeg drømte om, sier Melgalvis på Eurosport etter kampen.

Kastrati-mål

Utover herværende avis er det ikke mange som ikke har tippet Sandefjord som bunnlaget i årets utgave av Eliteserien i fotball.

Det er mulig Lillestrøm var preget av det, eller muligens av hundreårsfeiringa som har preget klubben hele helga, i den første omgangen i serieåpningen i dag.

Sandefjord gikk respektløst til verks, og allerede etter 22 minutter ble det stille på tribunen i noen sekunder.

Demba Bindia slo et perfekt innlegg mot Flamur Kastrati, som leverte en like perfekt heading i hjørnet av målet.

Tre minutter senere fikk Simen Rafn en helt gedigen sjanse til å utlikne. Rafn stormet alene mot en utrusende Sandefjord-keeper, men presterte å sette ballen utenfor det tomme målet fra drøye tjue meter.

- Det er kanskje grunnen til at jeg har spilt høyreback de siste åra, tror jeg, sa Rafn på Eurosport i pausen.

- Ikke overraska

For bortsett fra den enorme sjansen var det ikke stort mer hjemmelaget hadde å by på i den første omgangen. Sandefjord brukte kreftene på å temme Lillestrøms offensive kraft, og lyktes greit med det.

1-0-ledelsen var fortjent nok til pause.

- Jeg er ikke overraska, men det er kanskje dere som har tippa oss rett ned alle sammen, sa målscorer Flamur Kastrati i pausen.

Men da Kastrati måtte gå av med skade etter 63 minutter var det også slutt på det Sandefjord hadde å by på framover på banen.

- Det var langt over overtidstiden. Når det er fire minutter, så må du blåse av etter fire minutter, sier en frustrert Kastrati på Eurosport etter kampen.

- Men vi er ikke noen kasteball i år. Du så det her i dag, fortsetter han.

Og det som så ut til å ende med en fortjent poengdeling for Sandefjord, endte altså med tap da Melgalvis dukket opp i aller siste sekund.

Onsdag spiller Lillestrøm borte mot Molde, mens Sandefjord tar imot Rosenborg hjemme i Sandefjord.