Skodd for scoringer

Leeds - Wimbledon 4-1. Eirik Bakke brukte både utsida og innsida av sin flunkende nye høyresko til å score sine to første mål i Premier League i går. Pappa Svein Bakke har sin del av æren for den nye utstyrsavtalen.

- Jeg brukte Umbro før, men har nettopp skrevet under ny utstyrsavtale med Nike. Vel, jeg har ikke skrevet under ennå, men etter kampen i dag så blir det helt sikkert til at jeg gjør det, sier den 22 år gamle sogndølen, som har fått kyndig hjelp av pappa Svein (Wimbledons ryddegutt) i forhandlingene.

- Han hadde litt fri, og hjalp meg, sier Eirik, som ikke vil røpe hvor mye toårsavtalen er verdt.

- Ingen kommentar, sier han.

- Tok en sjanse

Men smørblide Bakke snakker mer enn gjerne om fottøyet. Som han - mellom en brystdemping - brukte til to eksklusive touch på ballen. Den siste: Flikken med utsida etter 23 minutter, ga scoringsdebuten i ligaen. Perlen utliknet Wimbledons sjokkledelse.

- Jeg tok en sjanse. Det er første gangen jeg bruker dette paret i kamp. Det er spesialsko. Mye lettere enn de jeg har brukt før, sier han.

Bakke fløt nærmest over gresset i sekundene før og etter nestsistepasningen fra Stephen Mc Phail.

- Jeg kom på et langt løp bakfra, men husker ikke så mye av scoringa, sier han.

Scoring nummer to kom 16 minutter seinere. Også da kom Bakke på løp bakfra, og breisidet iskaldt innlegget fra venstre inn til 3-1 gjennom forsvarshullet Egil Olsens menn overså.

- Dette er det sterkeste laget vi har møtt denne sesongen. Vi klarte ikke å holde samme tempo. Leeds fortjente å vinne, sier Wimbledon-manageren.

- Arrogant

Tempoet gjorde Eirik Bakke absolutt sitt til å drive opp. Han spilte indreløper fordi Lee Bowyer er sjukemeldt med en småskade. Derfor måtte Bakke bort fra sentralrollen han har besattt fast siden David Batty ble skadet tidlig i sesongen.

Men Bakke innfridde. Han beviste - akkurat som landslagssjef Nils Johan Semb hevder - at han er like god i denne rollen.

- Jeg tror han ser på meg både som sentral og indreløper. Jeg håper jeg får sjansen til å vise meg fram. Føler jeg leverte en god søknad, sier Bakke.

Tirsdag tar Semb ut troppen som møter Sveits neste onsdag. Olsen-assistent Lars Tjærnås sier dette om Bakke:

- Han er det nærmeste man kan komme en komplett midtbanespiller. God i lufta, stor løpskapasitet og den lille arrogansen som gjør ham til mer enn bare god.

Vondt i leggen

Det samme noterte Semb-spion Erik Thorstvedt fra tribuneplass på Elland Road i går. Keepertreneren har brukt den siste uka i England sammen med landslagslege Lars Engebretsen og fysioterapeut Roar Robinson.

Lørdag snakket Engebretsen med Bakke på Leeds' treningsfelt. Tema: Bakkes eneste lille frykt om dagen - slitasjeplagene i venstre legg. Dem kjente han også på slutten i går, og gikk i garderoben fem minutter før slutt.

- Jeg har hatt problem med leggen. Får nesten ikke trent. Det blir bare kamper. Det er noen blødninger. Sikkert slitasje, sier Bakke.

Engebretsen beroliger:

- Han skipper ingen treninger, og er ikke ute av laget. Dette er marginalt.

Men som Bakke sjøl sier:

- Med e-cup blir det to kamper i uka resten av sesongen. Håper dette slipper taket før EM.

LETT PÅ FOTEN: Eirik Bakke var suveren mot Leeds.