Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Skodd for VM-gull

VAIL (Dagbladet): Lasse Kjus har vunnet fire utforrenn i vinter. Og forklaringen på sesongens store forvandling har handlet om to ting: Bedre helse og bedre skotøy. Rett før VM fikk Lasse overtalt arbeidsgiveren til å sende super-skomakeren til Vail. Det kan være gull verdt.

Både helsa og støvlene fungerte dårlig i fjor. Denne vinteren er det medisinske støtteapparatet slik Lasse vil ha det. Og: Han har fått en støvelspesialist som følger ham overalt. Også til VM.

- Alle faktorer spiller inn hvis man skal gå helt til topps. Og jeg er helt klart blitt en bedre skiløper med de nye støvlene, sier Lasse til Dagbladet.

Og skryter uhemmet av skomaker Hubert Immler.

- Han er utrolig dyktig til justere så de passer føttene mine perfekt.

Slo i bordet

Så viktig er den østerrikske skomakeren for Lasse at han ville ha ham med i støtteapparatet under VM. Men det mente ski- og støvelleverandør Atomic var unødvendig; servicemann Hans-Petter Habersatter kunne gjøre den jobben ved siden av å preparere ski.

- Det er riktig at Atomic ikke ville sende Hubert til VM, bekrefter Lasse.

Men perfeksjonisten Kjus ville at alle ledd i støtteapparatet skulle fungere maksimalt i Vail. Rett før VM slo Kjus og Habersatter nevene i skrivebordet til Atomic-sjefen. Og de fikk viljen sin.

Derfor er super-skomakeren i Vail, for å finjustere Lasses fottøy inn til nye triumfer.

- Det gir ekstra trygghet å ha han med hit. Det er ikke bare skiene som må forandres etter føreforholdene - støvlene må også justeres. Og her i Vail kan forholdene forandre seg mye, sier Lasse.

Tomba og Kjus

Hubert Immler er vant til å jobbe med enere. Tidligere jobbet han for støvelfabrikanten Lange, og hadde ansvaret for stjerner som Alberto Tomba og Michael von Grünigen. Siden i sommer har han og Lasse arbeidet tett sammen.

- Hvis jeg skal utvikle meg sjøl, må jeg jobbe med de aller beste. Det får jeg nå med Lasse Kjus. Det finnes ingen bedre uttester i verden enn han. Lasse gjør jobben sin utrolig grundig, skryter Immler.

- Ja, jeg jobber veldig mye med detaljer. Det er en svært viktig del av jobben min, sier Lasse.

Forrige sesong brukte Lasse mye tid og energi på å justere støvler, som likevel aldri ble optimale. Så byttet han merke, og fikk hjelp av Hubert Immler.

Bedre alpinist

Og mannen bak super-støvlene er ikke i tvil om at det har betalt seg.

Lasse er blitt en bedre alpinist med de nye støvlene, sier Immler.

Støvelmerket Lasse kjører med i år, får du ikke kjøpt i butikken - foreløpig. Produksjonen er helt fersk, og verdenscup-lederen fra Siggerud er prøvekanin.

Halvannet år har Hubert Immler brukt på å utvikle de fem parene Lasse i dag har til rådighet.

- Vi er fortsatt bare så vidt i gang med testingen. Gi meg ett år til, og Lasse skal ha tilnærmet perfekte støvler, sier skomakeren.

EKSPERTHJELP: Lasse Kjus har tatt med seg skomaker Hubert Immler til VM i Vail.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media