Skofterud: Den smarte. Johaug: Den sta. Steira: Den tekniske. Bjørgen: Den trygge.

Se alle jentene beskrive hverandre.

STORFAVORITTER: De forsøker å nekte på det selv,men disse jentene er store favoritter til å hente hjem stafettgullet i morgen. Fra venstre: Marit Bjørgen , Vibeke Skofterud, Kristin Størmer Steira og Therese Johaug. 
Foto: Lise Åserud / Scanpix
STORFAVORITTER: De forsøker å nekte på det selv,men disse jentene er store favoritter til å hente hjem stafettgullet i morgen. Fra venstre: Marit Bjørgen , Vibeke Skofterud, Kristin Størmer Steira og Therese Johaug. Foto: Lise Åserud / ScanpixVis mer

HOLMENKOLLEN (Dagbladet): Vibeke Skofterud, Therese Johaug, Kristin Størmer Steira og Marit Bjørgen.

På papiret høres det som en soleklar gullfavoritt til morgendagens stafett, selv om Finland hadde fire jenter blant de åtte beste på 10-kilometeren tirsdag.

De to verdenscupstafettene der Norge har stilt til start denne sesongen har begge endt med komfortable triumfer: I Gällivare 21. november vant jentene med 26 sekunder, mens seiersmarginen var på nesten minuttet i La Clusaz 19. desember.

På dagens pressekonferanse var man likevel svært opptatt av å snakke ned favorittstempelet.

- Det blir en kamp helt til døra. Mange tror dette blir en lett batalje, men det blir veldig tøft. Flere lag har vist stigende form, sa trener Egil Kristiansen.

Før han dro den ultimate klisjeen:

- Stafett er stafett, som jeg har sagt mange ganger før.

Noe jentene selv føler er en stor styrke er det sterke samholdet i laget. Vibeke Skofterud sier de bevisst går rundt og skryter av hverandre foran en stafett for å bygge selvtillit og trygghet.

Dagbladet ba derfor alle fire jentene om å beskrive de andre på laget - og hva som er de største styrkene til hver enkelt løper.

Vibeke Skofterud
Om Johaug: - Therese har en kapasitet som er utrolig. Få andre har en tilsvarende styrke i bakkene. Det er aldri noen tvil når jeg klapper henne på skuldra om at hun kommer til å gjøre en god etappe.

Om Steira: - Kristin har rutinen og går dobbeltdans som ingen andre. Hun har også stor erfaring, og går bestandig gode etapper.

Om Bjørgen: - Marit har vist seg fra en rimelig umulig side i vinter. Tryggheten hennes smitter over på oss.

Therese Johaug:
Om Skofterud: -  Hun går bestandig utrolig gode førsteetapper. Vibeke er en kløpper på ski, det er ingen som går bedre teknisk på ski enn henne på førsteetappen. Dessuten er hun veldig lur i felt, takler alle situasjoner og forutser hva som kommer til å skje.

Om Steira: - Kristin har utrolig mye erfaring på den etappen hun går. Ingen går bedre dobbeltdans eller skøyting enn henne. Og så har hun en vanvittig kapasitet.

Om Bjørgen: - Marit har så masse erfaring. Hun er trygg, og gir en trygghet til hele gruppe, rett og slett.

Kristin Størmer Steira:
Om Skofterud: - Vibeke er erfaren og har bestandig levert gode etapper tidligere. I tillegg går hun veldig smart i feltet.

Om Johaug: - Det er ingen som slår Therese i bakken. Hun er ei jente som aldri, aldri gir seg. Slik hun går klassisk nå vil  jeg si at diagonalgangen hennes er tilnærmet perfekt.

Om Bjørgen: - Hva skal man si? Det er så mange superlativer man kan bruke om den dama. Men i stafettsammenheng er hun trygg, holder hodet kaldt og treffer med hvert skyv.

Marit Bjørgen:
Om Skofterud: Vibeke har levert gode stafettetapper før. Hun har masse erfaring og lang fartstid i gamet.

Om Johaug: - En vanvittig vilje og motor som hun kan bruke i morgen. Det er ingen med sterkere vilje enn Therese.

Om Steira: - Hun har mye god erfaring og går godt teknisk i skøyting.