Skofterud får bil likevel

Volkswagen har ombestemt seg.

FÅR BIL: Vibeke Skofterud fikk laurbærkrans og blomster etter å ha vunnet kvinneklassen i Vasaloppet søndag. Nå får hun også en bil fra løpets sponsor Volkswagen. Foto: Terje Bendiksby, Scanpix
FÅR BIL: Vibeke Skofterud fikk laurbærkrans og blomster etter å ha vunnet kvinneklassen i Vasaloppet søndag. Nå får hun også en bil fra løpets sponsor Volkswagen. Foto: Terje Bendiksby, ScanpixVis mer


(Dagbladet): Vibeke Skofterud får likevel en bil i premie for rekordløpet i Vasaloppet. Det melder Volkswagen Sverige i en pressemelding på sine nettsider.

Det har kommet flere sterke reaksjoner etter at Jörgen Brink fikk en Volkswagen Tiguan for løyperekorden i herreklassen, mens Skofterud kun fikk en blomsterbukett etter å ha forbedret kvinnerekorden med ni minutter.

Argumentasjonen fra arrangøren var at det var satt opp en bilpremie til en eventuell ny rekord i Tjejvasan - det tre mil lange løpet kun for kvinner - som gikk en uke før nimilsløpet mellom Sälen og Mora.

Men etter et par dagers diskusjon rundt forskjellsbehandlingen på kvinne- og herreklassen i hovedløpet, har altså bilprodusenten bestemt seg for å gi Vasaloppet en ekstra bil de kan overrekke Skofterud.

- Beslutingen om hvordan bilene skulle fordeles er egentlig et spørsmål for arrangøren. Men å legge til ytterligere en seierspremie i form av en bil også til vinneren av det store Vasaloppets kvinneklasse ble jo helt selvsagt etter de diskusjonene som har vært, sier Marcus Thomasfolk, informasjonssjef i Volkswagen Sverige.

- Vi er veldig, veldig glade for at Volkswagen tar dette initiativet, sier Vasaloppet direktør Jonas Bauer i pressemeldingen.

STØTTET VENNINNA: Therese Johaug og Marit Bjørgen sa i dag at de mente Skofterud burde bli premiert likt som Brink. Foto: Erling Hægeland, Dagbladet
STØTTET VENNINNA: Therese Johaug og Marit Bjørgen sa i dag at de mente Skofterud burde bli premiert likt som Brink. Foto: Erling Hægeland, Dagbladet Vis mer

Volkswagen skriver i pressemeldingen at de tross alt synes det er bra at spørsmålet har fått så stor oppmerksomhet.

- Spørsmålet om hvordan bedrifter kan ta et større sosialt ansvar er jo meget aktuelt, og derfor håper jeg vårt initiativ også kan bidra til at andre organisasjoner tenker bredere. Selv om det jo faktisk er litt uvanlig for en samarbeidspartner å i ettertid blande seg i hvem som faktisk får sin del av premiene i en idrettskonkurranse, så innser vi at det er en sterk forventing til oss og andre selskaper at vi i alle tilfeller gjør det som er rett. Selv om vi spiller en mindre rolle i denne sammenhengen, sier Thomasfolk.

Skofterud vil få bilen overrakt i forbindelse med Slottssprinten i Stockholm neste uke, heter det i pressemeldingen.

Skofterud sier til VG Nett at hun også har fått en BMW i bonus av bilsponsoren sin fordi hun vant Vasaloppet. Dermed har hun plutselig to nye biler etter rekordløpet.

Skofterud har ikke svart på Dagbladets henvendelser i ettermiddag.