Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Skofterud ferdig med sesongen

Spiseproblemet gjør at hun tar en pause.

Vibeke Skofterud er ferdig med verdenscupsesongen. Spiseproblemet gjør at hun tar en pause for å trene seg opp igjen til neste sesong.

Hun følte seg ikke bra fredag morgen og dro hjem fra Falun.

- Hun har slitt med problemet rundt mat tidligere i vinter, og derfor har hun vært ustabil mentalt. Mentalt er det gått i bølgedaler, sier landslagstrener Egil Kristiansen til NTB.

Skofterud har selv vært åpen rundt problemet, både utad og internt i landslagsleiren.

- Hun har tenkt å ta skikkelig tak i det, slik at hun er klar igjen til neste sesong starter, sier Kristiansen.

Han mener at det ikke ligger noen dramatikk rundt avgjørelsen om å stoppe sesongen allerede nå.

- Det er for å ta virkelig tak i problemet. Hun har vært åpen innad rundt dette, og alle sammen støtter henne. Hun får hjelp av folk hele veien.

- Hvem er det som hjelper henne?

TAR EN PAUSE: Vibeke Skofterud avslutter sesongen allerede i februar. I stedet for å fortsette å konkurrere starter hun opptreningen til neste sesong. Foto: THOMAS RASMUS SKAUG/SCANPIX
TAR EN PAUSE: Vibeke Skofterud avslutter sesongen allerede i februar. I stedet for å fortsette å konkurrere starter hun opptreningen til neste sesong. Foto: THOMAS RASMUS SKAUG/SCANPIX Vis mer

- Jeg vil ikke utdype det. Det er snakk om dyktige folk. Mitt håp er at hun får mest mulig ro rundt dette her, slik at hun kan komme seg fortest mulig tilbake, sier Kristiansen.

Skofterud har ikke gått verdenscuprenn siden de første rennene i Tour de Ski. Også da måtte hun reise hjem fordi hun ikke var frisk.

Skofterud var ikke med i Canmore og i Otepää, mens hun skadet seg under oppvarming og måtte stå over rennene i Liberec.

Skofterud stilte under NM i Trondheim.

Sara Svendsen kommer inn som reserve til helgens renn i Falun.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media