STJERNE I «MESTERNES MESTER»:  Vibeke Skofterud. Foto: Bjørn Langsem
STJERNE I «MESTERNES MESTER»: Vibeke Skofterud. Foto: Bjørn LangsemVis mer

Skofterud forsøkt bortført i Thailand

- Han dro meg vekk fra andre folk.

(Dagbladet): Du ser henne i «Mesternes mester» på NRK hver lørdag. Men alt har ikke vært like hyggelig for Vibeke Skofterud (35) de siste åra.

I siste nummer av papirutgaven til Se og Hør forteller den tidligere langrennsløperen om et hittil ukjent feriedrama i Thailand.

- Jeg var en kveld på leting etter venninna mi, da jeg gikk meg nesten bort i smågatene. Plutselig kjente jeg at en mann griper fatt i armen min, sier Skofterud til bladet.

- Han dro meg vekk fra andre folk.

Ikke til VM Foranledningen for turen var at hun ikke ble med til ski-VM i Val di Fiemme i 2013. Hun var fysisk og mentalt utladet. For å komme til hektene igjen, dro hun på ferie til Phi Phi-øyene i Thailand.

Men der opplevde hun marerittet.

Skofterud forteller at den ukjente mannen dro henne vekk fra folk, opp en trapp og inn i en bygning. Så dramatisk opplevde hun situasjonen, at hun fryktet for sitt eget liv.

- Etter at vi kom inn på et rom, klarte jeg å rive meg løs ved å slå ham. Jeg løp av gårde så fort jeg kunne, sier hun til Se og Hør.

Da hun møttet venninnen igjen, brast hun i gråt. Forsøket på bortføring satte et støkk i henne.

Semifinale Skofterud har ikke besvart Dagbladets henvendelser onsdag.

Hun er fortsatt med i «Mesternes mester», NRK-programmet som nå har kommet til semifinalen.

Fire deltakere gjenstår: Skofterud, Thor Hushovd, Andreas Håtveit og Bjørn Maaseide. I første del av semifinalen fikk Skofterud skulderen ut av ledd. Del to sendes lørdag.

35-åringen ga seg med langrenn på toppnivå i august i fjor.

- Kroppen har sagt klart ifra over lengre tid, og nå var det på tide å si skikkelig stopp, sa hun.