Skofterud fronter gambling på hvilken Tippeliga-klubb som får den første åpne homofile

Lanserer Vålerenga som den mest sannsynlige klubben.

AMBASSADØR: Vibeke Skofterud, som selv er homofil, fronter ComeOns nye oddsspill. 
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
AMBASSADØR: Vibeke Skofterud, som selv er homofil, fronter ComeOns nye oddsspill. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Et bettingselskap i Norge har satt opp en oddsliste over hvilken eliteserieklubb som kommer til å få den første åpent homofile spilleren. Stuntet har fått mange reaksjoner.

- Intensjonen er nok helt grei, men dette blir bare feil. Slike stunt fører bare til at spillere føler et økt press på å stå fram. Det må aldri bli slik at spillere føler seg presset. Målet må være at fotballen blir like åpen som resten av samfunnet rundt, der det er greit å være åpent homofil, sa Gjert Moldestad til Bergens Tidende.

Moldestad er profilert Brann-supporter og forkjemper for homofiles rettigheter. Han er svært skeptisk til PR-stuntet til «ComeOn!».

- Å begynne å lete etter homofile spillere i eliteserien er feil vei å gå. Hva blir det neste; en oddsliste med ti konkrete navn?, fortsetter Moldestad.

Skofterud fronter Spillselskapet bestemte seg for å lage lista etter den siste ukas debatt om homofili i norsk fotball. Oddsen på de ulike eliteserieklubbene lanserer Vålerenga som laget der det er mest sannsynlig at en spiller velger å komme «ut av skapet», fulgt av Molde og Rosenborg.

- Tradisjonelt sett har Oslo alltid vært et tolerant og fritt sted. Både kultur og tradisjon viser at mange søker hit fra steder der det er mer problematisk å være homofil. Det er nok trolig de samme mekanismene som gjør at klubbene i nord kommer nederst på denne lista, sa spillanalytiker i bettingselskapet, Stian Røsvik Bjørstad.

Selskapets ambassadør, Vibeke Skofterud, fronter PR-stuntet.

- Vålerenga har i mange år jobbet målbevisst med å være en klubb som omfavner mangfold og fargerikt fellesskap. Det vil derfor være helt naturlig om «Enga» fikk Norges første åpent homofile toppspiller, sier hun.

Useriøst Kommunikasjonssjef Arve Sjølstad i Norsk Tipping kaller stuntet for «useriøst», og avviser at selskapet kunne gjort noe lignende. Landsforeningen for lesbiske, homofile, bifile og transpersoner (LLH) ble gjort kjent med oddslista av Bergens Tidende.

- På stående fot synes jeg det er vanskelig å kommentere dette stuntet, sier kommunikasjonsrådgiver Ingvild Endestad til avisa.

- Det må være opp til hver enkelt om man vil stå fram som homofil eller ikke. Det skal ikke være en jakt etter homofile. Generelt er det klart at klubber som jobber med åpenhet, vil få en effekt. Men det interessante er ikke hvilken klubb som får den første åpent homofile spillere, men hvor det blir hyggeligst å være åpent homofil, fortsetter Endestad.

Avisa forsøkte å komme i kontakt med Skofterud, uten hell. Røsvik Bjørstad sier at de som reagerer har misforstått intensjonen med lista.

- Det har vært en debatt internt hos oss og vi gikk flere runder, for det er jo et ømfintlig tema. Men vi mente det var innenfor. Det er et spill på et dagsaktuelt tema, sa Røsvik Bjørstad.

(NTB)

Har du et tips angående Norway Cup?

Norway Cup er som mange vet snart i gang igjen! Årets turnering er den 43. turneringen i rekken, og i år er det meldt på over 1639 lag fra rundt 60 nasjoner.

Har du en finurlig eller morsom historie du mener andre bør lese om, eller rett og slett bare et tips som vi kan kan skrive om? 

Send oss en mail på:
norwaycup@dagbladet.no

God sommer!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer