AVSLUTTER SESONGEN: Vibeke Skofterud er ferdig med konkurranser for denne sesongen. Nå skal hun hvile til OL-oppkjøringen starter i mai.
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
AVSLUTTER SESONGEN: Vibeke Skofterud er ferdig med konkurranser for denne sesongen. Nå skal hun hvile til OL-oppkjøringen starter i mai. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpixVis mer

Skofterud har gått sitt siste løp for sesongen

VM er uaktuelt. - Har merket at noe er riv, ruskende galt.

HAMAR/OSLO (Dagbladet): Landslagsløper Vibeke Skofterud (32) har gått sitt siste langrenn for sesongen. Hun blir ikke med til ski-VM, melder NTB.

Skofterud sto over de første to NM-rennene, og hun blir heller ikke med i de to rennene som gjenstår av NM-dagene i Hamar.

- Hun har innsett at den fysiske belastninga har blitt for stor over tid. Så har det ballet på seg etter hvert med ting og tang, sier landslagstrener Egil Kristiansen til Dagbladet.

- Hva mener du med «ting og tang»?

- Når man merker at noe er riv ruskende galt, blir man påvirket også mentalt. Det er tøft å trene og konkurrere når kroppen ikke fungerer, sier Kristiansen.

Stor bør løftet
Skofterud åpnet sesongen godt, men etter jul har lite stemt for henne.

Kroppen viste tydelig at den ikke ville spille på lag da hun endte nesten to minutter etter vinner Marit Bjørgen i La Clusaz sist lørdag, på en 10 kilometer lang klassisk fellesstart.

TOK AVGJØRELSEN SAMMEN: Langrennstrener Egil Kristiansen sier Vibeke Skofterud er lettet etter at avgjørelsen er tatt. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
TOK AVGJØRELSEN SAMMEN: Langrennstrener Egil Kristiansen sier Vibeke Skofterud er lettet etter at avgjørelsen er tatt. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix Vis mer

- Avgjørelsen ble tatt i samråd mellom meg og Vibeke, delvis i går kveld og delvis i dag. Vibeke føler at når avgjørelsen er tatt, så er det en stor bør som er løftet fra hennes skuldre, sier Egil Kristiansen.

- Hvorfor går dere til skrittet å avlyse hele sesongen?

- Vi har kommet fram til at vi må ta i bruk den eneste medisinen som hjelper, og det er å la kroppen få tid til å restituere seg, sier treneren.

Kommer tilbake
Han er likevel sikker på at Vibeke Skofterud kommer tilbake.

- Helt sikker. Hun er veldig motivert for å starte satsinga mot OL i mai, sier Egil Kristiansen.
 
- Hun er fysisk og mentalt utladet og trenger tiden til hjelp for å være fysisk og mentalt rustet til å starte oppkjøringen til en viktig OL-sesong. Målet er at hun skal være fullt ut restituert i mai, sier Kristiansen.