Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Skofterud i ferd med å miste OL-troen

- Får ikke kontakt med muskulaturen.

FÅR DET IKKE TIL: Vibeke Skofterud var deppa etter en skuffende Lillehammer-helg.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
FÅR DET IKKE TIL: Vibeke Skofterud var deppa etter en skuffende Lillehammer-helg. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer

LILLEHAMMER (Dagbladet): I fjor måtte Vibeke Skofterud kutte sesongen etter å ha gått med brekket på i en halv sesong. Når brekket ble dratt ordentlig til i La Clusaz like før VM, var det bare å dra i nødbremsen og begynne å samle overskudd inn mot OL-forebredelsene i år.

I løpet av sommeren og høsten har hun følt at alt endelig stemmer, og til tross for en kneskade, har Skofterud beholdt troen på at hun skal lykkes i OL-sesongen.

Den følelsen har hun ikke lenger. I går endte hun på en skuffende 17. plass på favorittdistansen 10 kilometer klassisk, og på andreetappen på stafetten i dag ble det bråstopp for Skofterud og Norges andrelag.

Skuffa
På etappens første 800 meter tapte Skofterud nesten et halvt minutt til Therese Johaug.
 
- Jeg har gjort mye for å være i form, og når jeg innser at jeg ikke er det er det selvfølgelig jævlig skuffende, forteller Skofterud til Dagbladet etter løpet.

Hun legger ikke skjul på at hun er lei seg, skuffa og i villrede om hva som er galt. Når alt stemmer utenfor sporet, men ingenting stemmer i, er det all mulig grunn til bekymring.

Spesielt når man skal kjempe seg til en OL-plass på verdens beste langrennslag.

- Det har føltes bra på trening. Veldig bra. Jeg hadde en god følelse før start i går, og jeg trodde jeg skulle være med å kjempe helt oppi der, men jeg merka med en gang at det var som å gå en rolig langtur. Jeg får liksom ikke kontakt med muskulaturen. Det kjennes bare helt tomt ut, sier Skofterud.

Mister troa
- Nå blir det å komme seg til høyden i dag, og rett og slett bare trene superrolig. Jeg har trent godt nok til å være med i toppen, så det er ikke det det står på. Det gjelder bare å finne godfølelsen og jobbe med det mentale, sånn at jeg ikke mister trua på at jeg kan være oppe der.

- Du er ikke i ferd med å miste den allerede nå?

- Jo, akkurat nå så er jeg det.