Skofterud med historisk seier i Vasaloppet

Satte knusende rekord selv etter matforgiftning og stavtrøbbel underveis.

FØRSTE NORSKE SEIER: Vibeke Skofterud vant som første norske kvinne Vasaloppet og satte samtidig en knusende overlegen løyperekord.Foto: Terje Bendiksby / Scanpix
FØRSTE NORSKE SEIER: Vibeke Skofterud vant som første norske kvinne Vasaloppet og satte samtidig en knusende overlegen løyperekord.Foto: Terje Bendiksby / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Mens verdenscupløpere på herresida har fått det tøft mot stakesterke langløpseksperter, var landslagsløper Vibeke Skofterud knusende overlegen da hun vant kvinneklassen i Vasaloppet. 

31-åringen skrev et aldri så lite stykke norsk langrennshistorie da hun som første norske kvinne noensinne gikk til topps i den 90 kilometer lange manndomsprøven, og hun gjorde det på en tid ingen tidligere har vært i nærheten av.

Selv om hun brukte noen ekstra sekunder på å hente med seg et norsk flagg på oppløpet i Mora, senket hun den gamle løyperekorden med åtte og et halvt minutt da hun krysset målstreken med kransen rundt halsen på 4.08.24.

Tar man i betraktning at Skofterud har hatt full satsing på verdenscupen, ble matforgiftet for et par uker siden, ikke hadde erfaring fra langløp og atpåtil måtte snu underveis for å bytte en stav, er det liten tvil for at hun sto for en smått utrolig prestasjon.

- Jeg hadde egentlig en god følelse hele veien, bortsett fra da jeg mistet staven etter to mil og måtte gå et stykke tilbake. Jeg føler meg ikke spesielt sliten i kroppen, det er mer i albuene og håndleddet. Det ble vanskelig å holde i staven etter hvert. Rent fysisk ble jeg aldri supersliten. Jeg har mer vondt i leddene, men det har kanskje mest med alderen å gjøre, sier en strålende blid Skofterud til TV 2.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer