SLITER: Vibeke  Skofterud har ikke fått det til i Tour de Ski, og velger å reise hjem. Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix
SLITER: Vibeke Skofterud har ikke fått det til i Tour de Ski, og velger å reise hjem. Foto: Terje Bendiksby / NTB ScanpixVis mer

Skofterud reiser hjem fra Touren

- Kroppen lystrer ikke.

Vibeke Skofterud har ikke fått det til i Tour de Ski. Hun bestemte seg i dag for å reise hjem til Norge.

Skofterud er ikke syk, og hun trente som normalt i Toblach torsdag. Senere kom likevel beskjeden om at hun bryter Touren.

- Mer å tape enn å vinne - Når kroppen ikke lystrer, og det butter imot i sporet, har jeg mer å tape enn å vinne på å fortsette Tour de Ski. Jeg reiser derfor hjem til Norge for å gi meg selv en reell sjanse til å prestere godt i NM med tanke på Sotsji, sier Skofterud.

Landslagstrener Egil Kristiansen sier det er viktig at Skofterud får tilbake godfølelsen.

- Ingen god situasjon - Vibeke får ikke tatt ut sitt fulle potensial i sporet, og det skaper ikke en god situasjon for henne. Da er det bedre å reise hjem og finne gleden ved å gå på ski. Du bygger ikke selvtillit ved å gå dårlige skirenn. Hvis hun skal til OL, er det for å prestere. Da er det viktig for henne å finne godfølelsen i skisporet, forklarer Kristiansen.

Skofterud er nummer 28 i sammendraget i Tour de Ski.

Hun ligger 2.51,9 minutter bak ledende Astrid Uhrenholdt Jacobsen. (©NTB)