NOVEMBERIDYLL: Det så lyst ut på høydesamling i Val Senales i november for Vibeke Skofterud (t.v.) og Kristin Størmer Steira. Nå må Steira klare seg uten bestevenninnen i VM. Foto: Bjørn Langsem
NOVEMBERIDYLL: Det så lyst ut på høydesamling i Val Senales i november for Vibeke Skofterud (t.v.) og Kristin Størmer Steira. Nå må Steira klare seg uten bestevenninnen i VM. Foto: Bjørn LangsemVis mer

Skofterud takker for støtten etter sjokkavgjørelsen

- Jeg kommer sterkere tilbake.

(Dagbladet): Fredag kveld kom den overraskende beskjeden om at langrennsveteranen Vibeke Skofterud (32) avbrøt sesongen med umiddelbar virkning.

Skofterud hadde til da hatt en vanskelig sesong, men ikke svakere enn at hun lå an til en plass i den norske VM-troppen.

Det ble det altså ikke noe av.

- Tusen takk Skofterud har ikke vært tilgjengelig for intervju etter at avgjørelsen ble kommunisert via NTB, men i dag kom Slitu-jenta med en kort statusoppdatering på Twitter. Der takker hun for støtten:

«Tusen takk for alle hyggelige meldinger, jeg setter pris på hver eneste en!!:-) jeg kommer sterkere tilbake!! #motivert,» skriver hun i meldingen.

Landslagstrener Egil Kristiansen forklarte den overraskende avgjørelsen med at den fysiske belastningen over tid er blitt for stor, og at det også har påvirket det mentale.

Bør som ble løftet - Når man merker at noe er riv ruskende galt, blir man påvirket også mentalt. Det er tøft å trene og konkurrere når kroppen ikke fungerer, sa Kristiansen, og fortsatte:

- Avgjørelsen ble tatt i samråd mellom meg og Vibeke. Vibeke føler at når avgjørelsen er tatt, så er det en stor bør som er løftet fra hennes skuldre.

Planen er at Skofterud skal være tilbake med blanke ark og en fullstendig restituert kropp når oppkjøringa til OL i Sotsji starter for fullt 1. mai.

Bjørgen: - Fornuftig Blant dem som var overrasket over Skofteruds valg, var landslagsvenninnen i over 15 år, Marit Bjørgen.

- Det må ha vært et vanskelig valg. Jeg ble nok litt overrasket, sa Bjørgen til Dagbladet lørdag.

Samtidig roser hun avgjørelsen:

- Jeg tror det er veldig fornuftig av Vibeke med tanke på OL neste år. Nå kan hun starte med blanke ark og være godt rustet når vi starter opp igjen, og det tror jeg er viktig. Man vil så mye, men skal man drive med idrett, må man være frisk og ha en kropp som spiller på lag.