Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Skofteruds bilder blir fotoutstilling

Vibeke Skofterud var ikke bare en god langrennsløper, men også en ivrig og dyktig fotograf. Nå blir det utstilling av den avdøde idrettsprofilens bilder.

FÅR UTSTILLING: Vibeke Skofteruds familie og Vibeke Westbye Skofteruds Minnefond å vise fram bilder på en utstilling. Her er Skofterud under OL i Pyeongchang. Foto: Bjørn Langsem / dagbladet
FÅR UTSTILLING: Vibeke Skofteruds familie og Vibeke Westbye Skofteruds Minnefond å vise fram bilder på en utstilling. Her er Skofterud under OL i Pyeongchang. Foto: Bjørn Langsem / dagbladet Vis mer

Skofterud døde i en vannscooter-ulykke i skjærgården utenfor Arendal i fjor sommer. Hun ble 38 år gammel.

Langrennsløperen tok ikke mindre enn fem medaljer i internasjonale mesterskap i karrieren, men hadde også andre talenter. Hun var blant annet ivrig med kameraet.

Nå ønsker familien og Vibeke Westbye Skofteruds Minnefond å vise fram noen av bildene gjennom en utstilling.

«Hun ble ofte bergtatt av naturen, og fant umiddelbare motiver når hun var på treningsturer på ski, løp i marka eller høyfjellet. I velkjent Vibeke-stil lot hun seg ikke stoppe av tekniske utfordringer som lys og skygge, men ga kreativiteten fritt utløp», heter det i en pressemelding.

Inntektene fra utstillingen på Galleri F48 i Oslo går til den avdøde idrettsprofilens minnefond til fremme for fysisk og psykisk helse.

Utstillingen åpnes fredag 11. oktober.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!