Skofteruds drømmeopplegg

-Det er dette jeg drømmer om skal skje i VM-stafetten, sa Skofterud etter å ha paradert Norge inn til 1. plass i Kiruna.

Etter at Anita Moen, Bente Skari og Maj Helen Sorkmo hadde lagt grunnlaget, kunne 22-åringen fra Slitu stikke ut på ankeretappen med over ett minutts forsprang til de regjerende OL-mesterne fra Tyskland.

Da spilte det ingen rolle at Skofterud bare gikk inn til 7. beste etappetid på den siste sløyfa.

Løpet var allerede kjørt.

- Det er klart at jeg har lyst til å gjenta dette i VM i Val di Fiemme i februar. Går det så bra som i dag så kan vi klare det også, mente Skotferud.

- Med så stort forsprang som du hadde i dag var du kanskje ikke nervøs heller?

- Du er alltids litt nervøs. Bare bra med litt spenning i kroppen. Men i dag måtte jeg nok ha kjørt i skogen for at vi skulle ha tapt.

Kamp

Det svinger fort i langrenn. I desember i fjor virket det soleklart at Skofterud skulle gå OL-stafetten. Det var før formen forsvant.

- Og jeg ble vraket. Men det skal jeg ikke bli i år, selv om det er er veldig kamp om plassene på laget. Det gjør bare at vi alle skjerper oss litt ekstra, sa Skofterud.

Sjelden eller aldri har det vært større kniving om å komme med på stafettlaget til Norge på kvinnesiden. I tillegg til søndagens vinnerlag er det tre åpenbare kandidater til som duellerer om en plass på laget

- Vi hadde jo Tina Bay her, og hjemme har vi Marit Bjørgen og Hilde Gjermundshaug Pedersen. Vi har sju som er aktuelle for laget, bekrefter landslagstrener Svein Tore Samdal.

Skari sikker

- Slik det ser ut i dag er Bente Skari mer eller mindre sikker på 2. etappen. På de andre etappene er det åpent, sa Samdal.

Søndag var det Anita Moen som fikk muligheten til å gå den klassiske 1. etappen. Men Moen er ikke et 100 prosent sikkert kort på den etappen. Hun kan som kjent skøyte også.

- Den som er i best form i VM får gå stafett. Både Tina Bay og Marit Bjørgen kan også gå 1. etappen, mente Samdal.

Anita Moen vet hva hun vil

- Jeg ble glad da jeg ble spurt om å gå 1. etappen her i Kiruna. Det vil jeg helst gjøre i VM også. Som regel har jeg pleid å gå en av de to siste etappene. Men jeg går selvsagt på den 1. etappen som ledelsen vil at jeg skal gå, sa Moen.

Tyskland kom 45 sekunder bak Norge på 2. plass søndag. Italia tok 3. plassen, 57 sekunder bak Norge.

(NTB-Egil Sæther)

JUBLET ETTER STAFFETTSEIEREN: Det norske stafettlaget hadde drømmedagen.