Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Lagvenninne bærer Skofteruds kiste

Skofteruds lagvenninner fra VM i Oslo skal bære kista

Marit Bjørgen, Therese Johaug og Kristin Størmer Steira sikret Norge VM-gull i 2011 sammen med Vibeke Skofterud. I dag skal de bære kisten hennes i Eidsberg kirke.

GULL-LAG: Therese Johaug, Marit Bjørgen, Vibeke Skofterud og Kristin Størmer Steira takker publikum på Universitetsplassen i Oslo etter VM-gullet i 2011. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
GULL-LAG: Therese Johaug, Marit Bjørgen, Vibeke Skofterud og Kristin Størmer Steira takker publikum på Universitetsplassen i Oslo etter VM-gullet i 2011. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

OSLO/EIDSBERG (Dagbladet): Dagbladet vet at Marit Bjørgen, Therese Johaug, Kristin Størmer Steira og Ingvild Flugstad Østberg skal bære Vibeke Skofteruds kiste i begravelsen i Eidsberg kirke, som begynner klokka 13.

Også bror Tormod og far Karsten skal bære kisten, ifølge Aftenposten.

Skofterud ble funnet død på øya St. Helena i Arendal etter en vannscooterulykke.

Vant OL og VM med lagvenninner

I løpet av den aktive karrieren tok Skofterud ett OL-gull, to VM-gull, ett NM-gull, ett VM-sølv og én VM-bronse.

Alle Skofteruds internasjonale medaljer kom i stafetter, og de aller fleste sammen med de som skal bære kisten i dag.

OL-gullet kom i Vancouver for åtte år siden på 4 x5 km stafett, der hun gikk på lag med nettopp Johaug, Størmer Steira og Bjørgen. De samme fire ble verdensmestere i Oslo året etter. Skofterud gikk første etappe begge gangene.

Også i Oberstdorf-VM i 2005 ble det gull på stafett, den gangen også med Størmer Steira og Bjørgen som lagvenninner, i tillegg til Hilde Gjermundshaug Pedersen.

Skofteruds første VM-medalje kom i 2003, da VM ble avholdt i Val di Fiemme. Bjørgen, Gjermundshaug Pedersen og Anita Moen var med på laget som tok sølv i Italia.

I 2007 ble det bronse i Sapporo, den gangen sammen med Bjørgen, Astrid Uhrenholdt Jacobsen og Størmer Steira.

Stort oppmøte

Det er ventet stort oppmøte i Eidsberg. 1500 kirkeprogram har blitt trykket opp på grunn av det ventede oppmøtet. Det er 450 sitteplasser i kirken. De som ikke får sett begravelsen i kirken følger begravelsen på benker foran en storskjerm utendørs.

Etter begravelsen er det minnestund i Eidsberghallen. Den vil bli ledet av TV-profilen Carsten Skjelbreid.

Skiforbundet opplyser at langrennsjentene ikke ønsker å snakke med pressen torsdag, og ber om forståelse for det.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!