Skogbranner raser rundt vinterens OL-anlegg

T

HISTORIENS VERSTE:  Skogbrannene i sørvestre Canada er de verste i OL-provinsen British Columbias historie- her fra Kelowna. Foto:AP/CANADIAN PRESS/SCANPIX.
HISTORIENS VERSTE: Skogbrannene i sørvestre Canada er de verste i OL-provinsen British Columbias historie- her fra Kelowna. Foto:AP/CANADIAN PRESS/SCANPIX. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Voldsomme skogbranner raser nå på alle kanter av vinterens OL-anlegg i Whistler Mountain i utkanten av den kanadiske OL-byen Vancouver.

Alle skiøvelser, skiskyting, aking og bob skal avvikles i Whistler Mountain.

Vinter-OL i Vancouver går mellom 12. og 28. februar. Her finner du programmet for alle øvelsene.

- Verste noen gang- Situasjonen er alvorlig. Dette er den verste skogbrannsituasjonen vi noen gang har hatt her, sa regjeringssjef Gordon Campbell i provinsen British Columbia til CBC i går.  Da hadde brannredningstjenesten oppsummert i alt 531 pågående skogbranner i området tett rundt OL-anleggene og ellers i provinsen, som grenser til USA i øst.Fredag ble 375 beboere evakuert fra området rundt det store rekreasjons- og OL-området Whistler Mountain, som i tillegg har stort tilsig av amerikanske og kanadiske sommerferieturister i disse dager.

Kanadiske medier forteller i natt at bare enkelte turveier vil bli åpne for søndagsturistene i området.

Ville beroligeOL-ledelsen i Vancouver rykket fredag ut for å berolige med at det ikke var fare at noen av OL-leggene i Whistler Mountain skal bli flammenes rov.- Ingen av arenaene i Whistler er truet, sa en av sjefene Doug Forseth på en pressekonferanse, ifølge nyhetsbyrået UPI.Mest utsatt da var bob-, aking- og skeletonanleggene. Lynnedslag utløste flere branner torsdag da baksiden av fjellet der bob og aking skal avvikles.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer