Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Skogrand får ikke lede TV 2s sportssending etter at kjæresten tok OL-gull

- Det ville gi feil og uriktig fokus på henne som formidler.

KJÆRESTER: Emil Hegle Svendsen er kjæreste med TV 2-sportsankeret Samantha Skogrand. Hun får ikke lede TV 2s sportssending i kveld etter at kjæresten tok OL-gull. Foto: Dagbladet/TV 2
KJÆRESTER: Emil Hegle Svendsen er kjæreste med TV 2-sportsankeret Samantha Skogrand. Hun får ikke lede TV 2s sportssending i kveld etter at kjæresten tok OL-gull. Foto: Dagbladet/TV 2 Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): TV 2-sportsanker Samantha Skogrand (24) får ikke lede kanalens sportssending i kveld etter at Emil Hegle Svendsen (28) tok OL-gull i dag. Det ble kjent at de to hadde et forhold i januar.

Det var VG som først omtalte saken.

TV 2 har gitt Skogrand fri i kveld, og Thea Olsen kommer inn som erstatter.

- På bakgrunn av uttallige henvendelser, fant vi ut at det på en såpass spesiell dag, ville gi feil og uriktig fokus på henne som formidler. Det er gull-vinneren som er i fokus i dag, sier TV 2s kommunikasjonssjef Jan Petter Dahl til Dagbladet.

Fikk kritikk Det skapte reaksjoner da Skogrand før OL presenterte hovedsaken i sportssendingen med nettopp kjæresten Hegle Svendsen i hovedsaken.

- Hvis hun har hatt innflytelse på sendingen, prioriteringer og hvordan innslagene skal presenteres, burde hun - eller noen sjefer - sørget for å unngå den situasjonen. Alternativt kunne man opplyst om at de er kjærester, sa Kjersti Løken Stavrum, generalsekretær i Norsk Presseforbund, til Dagbladet.

- Vurdereres fra gang til gang TV 2s sportsredaktør Vegard Jansen Hagen sa da at Skogrand som sportsanker har innflytelse på hva sportssendingene inneholder, men til syvende og sist er det sportssjef som tar de endelige avgjørelsene.

- Hva kan hun presentere under OL, og eventuelt i framtiden?

- Hva som eventuelt skjer fremover under og etter OL, vil bli vurdert fra gang til gang, sier Dahl til Dagbladet.

Hele Norges coronakart